Izcep pati savu Latvijas svētku kūku!
foto: Mi
Medus un riekstu kūka
Garšīgi

Izcep pati savu Latvijas svētku kūku!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Latvijas Neatkarības atjaunošanas diena ir īpašs brīdis, kas rosina atcerēties mūsu vēsturi un pieminēt svarīgos notikumus. Šo dienu vislieliskāk ir svinēt kopā ar ģimeni, cita starpā kopā baudot arī pašceptu svētku kūku. Kas var būt vēl labāks par gardo smaržu, ģimeniskumu un svētku gaisotni, kas piepildīs māju, visiem kopā darbojoties virtuvē! 

Pašcepta kūka kā svētku tradīcija


Arī tu ar savējiem vari pagatavot gardu un elegantu kūku par godu Latvijas neatkarības atjaunošanai! Katra kūka, ko tu cep, ir mīlestības un cieņas izpausme. Mājas cepta kūka ne tikai garšo lieliski, bet arī rada to īpašo sajūtu, kuru veikalu saldumu izlase nekad nespēs dāvāt.


Kādu kūku cept?


Lai pagatavotu ideālu kūku Latvijas valsts svētkiem, vari izmantot latviešu tradicionālos produktus, piemēram, medu, riekstus un ogas. Piemēram, medus kūka, kas pazīstama visā Latvijā, var kļūt par īstu svētku simbolu. Taču, ja vēlies piedāvāt ko vieglāku, kūka ar ogām un jogurtu var kļūt par ļoti gardu desertu. Tikpat labi vari cept kūku ar eksotiskiem augļiem vai siera kūku. Galvenais, ka ģimenei tā garšos, jo sajutīs tavu kūkā iecepto mīlestību.


Kā ar radīt svētku noskaņu?


Svarīgas ir ne tikai kūkas sastāvdaļas, bet arī pasniegšanas veids. Svētku kūku vari rotāt ar Latvijas karoga sarkanbaltsarkanajām krāsām vai izmēģināt dažādus rotājumus, kas atsauc atmiņā mūsu valsts simbolus. Atceries, ka katrs mazais solis veicina svētku sajūtu un mājās ceptas kūkas kļūs par neaizmirstamu tradīciju, kas tiek nodota no paaudzes paaudzē.