Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sāļās karameles siera kūka

Sastāvdaļas
  • Pamatnei:
  • 250 g cepumi
  • 2 ēdk. kakao
  • 60 g mīksta sviesta
  • Pildījumam:
  • 600 g trekna krēmsiera, piemēram "Filadelfija"
  • 300 ml skābā krējuma
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 2 olas un 3 olu dzeltenumi
  • Šķipsniņa sāls
  • Karamelei:
  • 100 g pūdercukura
  • 75 ml saldā krējuma
  • 25 g sviesta
  • Sāls
Kūku var cept kaut divas dienas pirms ēšanas, taču karamele jāgatavo pēdējā brīdī, neilgi pirms pasniegšanas.

Pagatavošana

1
Blenderī sasmalcini cepumus ar kakao pulveri. Pievieno mīkstu sviestu un samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Izklāj kūkas formā, kas ir 20 cm plata diametrā.
2
Lielā bļodā samaisi krēmsieru, krējumu un iebiezināto pienu. Pievieno sāli. Lēnām iemaisi masā olas.
3
Pildījumu lej pāri cepumu pamatnei. Izlīdzini un liec iepriekš uzsildītā krāsnī cepties 160 grādos 75-90 minūtes, līdz kūkas virsma kļūst stingrāka.
4
Kad kūka gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj 45 minūtes atdzist, tad izņem no formas.
5
Karamelei: pannā ar biezu dibenu izkausē cukuru, pievieno saldo krējumu un sviestu, sāli pēc garšas. Noņem no uguns, taču turpini maisīt, lai masa nesacietē. Lej pāri kūkai.

Pievienot komentāru

Konditoreja