Sāļās karameles siera kūka
Sastāvdaļas
- Pamatnei:
- 250 g cepumi
- 2 ēdk. kakao
- 60 g mīksta sviesta
- Pildījumam:
- 600 g trekna krēmsiera, piemēram "Filadelfija"
- 300 ml skābā krējuma
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 2 olas un 3 olu dzeltenumi
- Šķipsniņa sāls
- Karamelei:
- 100 g pūdercukura
- 75 ml saldā krējuma
- 25 g sviesta
- Sāls
Kūku var cept kaut divas dienas pirms ēšanas, taču karamele jāgatavo pēdējā brīdī, neilgi pirms pasniegšanas.
Pagatavošana
1
Blenderī sasmalcini cepumus ar kakao pulveri. Pievieno mīkstu sviestu un samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Izklāj kūkas formā, kas ir 20 cm plata diametrā.
2
Lielā bļodā samaisi krēmsieru, krējumu un iebiezināto pienu. Pievieno sāli. Lēnām iemaisi masā olas.
3
Pildījumu lej pāri cepumu pamatnei. Izlīdzini un liec iepriekš uzsildītā krāsnī cepties 160 grādos 75-90 minūtes, līdz kūkas virsma kļūst stingrāka.
4
Kad kūka gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj 45 minūtes atdzist, tad izņem no formas.
5
Karamelei: pannā ar biezu dibenu izkausē cukuru, pievieno saldo krējumu un sviestu, sāli pēc garšas. Noņem no uguns, taču turpini maisīt, lai masa nesacietē. Lej pāri kūkai.