Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Medus kūka 1

Sastāvdaļas
  • 400 g cukura
  • 5 olas
  • 1 glāze miltu
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdk. kausēta medus
  • 2 tējk. cepamā pulvera vai dzēstās sodas
  • Krēmam
  • 400 g mīksta sviesta
  • 2 kārbas 3 stundas vārīta kondensētā piena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1/2 l krējuma (25%)
Medus kūka ir jāgatavo mājās, tad var neskopoties ar krēmu un drupačām. Vislabāk kūka garšos, ja būs pavadījusi vismaz 6 stundas ledusskapī.

Pagatavošana

1
Olas saputo ar cukuru, medu un cepamo pulveri vai sodu (dzēsto sodu iegūst, ja sodai pievieno nedaudz 9% etiķa un samaisa). Pievieno sviestu un bļodu liec ūdens peldē. Masu puto ar slotiņu aptuveni 15-20 minūtes, līdz cukurs izkusis. Visu laiku maisot, pievieno miltus. Kad mīkla iegūst krējuma konsistenci, pievieno palikušos 800 g miltu un mīci mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām, stiepjas, neplīst un līdzinās gumijai.
2
Mīklu sadali 6 daļās un cep biskvītus. Mīklu pannā vari liet uz cepamā papīra vai arī pannu iezied ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Cep, līdz virsa ir tumši brūna. Atdzesē biskvītus, līdz tie ir pilnībā sausi.
3
Savieno visas sastāvdaļas un rūpīgi sajauc vai saputo.
4
Piecus biskvītus nozied ar krēmu un saliec citu citam virsū. Sesto biskvītu samal blenderī un drupačas pārkaisi pēdējai kārtai. Liec kūku uz 6-8 stundām ledusskapī.

Pievienot komentāru

Deserti