Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Aprikožu kūka ar kokosriekstu skaidiņām

Sastāvdaļas
  • 700g aprikozes
  • 300ml saldais krējums
  • 225g milti
  • 120g cukurs
  • 3 olas
  • 1 tējk. cepamais pulvers
  • 1/2 vaniļas pāksts
  • 1/2 tējlk. kardamons
  • rīvēta citrona miziņa
  • Glazūrai:
  • 90g sviests
  • 90g cukurs
  • 45g kokosa skaidiņas
  • 1 ēd.k. citrona sula
Aprikozes satur daudz minerālvielu un tajās atrodams arī karotīns. Lietojot uzturā aprikozes ātri var remdēt izsalkuma sajūtu. Aprikozes arī normalizē kuņģa sulas skābumu, līdz ar to uzlabojas aizkuņģa dziedzera, aknu un žultspūšļa darbība.

Pagatavošana

1
Aprikozes nomazgā, sagriež uz pusēm un izņem kauliņus. 1/3 atlikt, pārējās aprikozes sagriež šķēlītēs.
2
Saldo krējumu uzputo ar cukuru, pievieno vaniļas pāksts saturu, kardamonu un pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi uzputo.
3
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un samaisa ar saldā krējuma masu. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, pārlej mīklu. Miklā iespiež atliktās aprikožu pusītes. Cep 18-20 min. 200 grādos cepeškrāsns apakšā. Kūku izņem no cepeškrāsns, sakārto pa virsu aprikožu šķēlītes.
4
Glazūrai sviestu izkausē, pievienojot kokosa skaidiņas, cukuru un citrona sulu. Pārlej aprikozēm un cep vēl 15-20 min. uz vidējā plaukta, kamēr kūka ir gatava.
5
Kūku var pasniegt gan siltu, gan aukstu.

Pievienot komentāru

Kūkas