Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rikotas siera kūka ar mellenēm

Sastāvdaļas
  • 250 g rikotas siera
  • 6 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem
  • 140 g sviesta
  • 140 g cukura
  • 140 g smalki samaltas mandeles
  • 1 citrona sula un miza
  • 75 g žāvētu melleņu
  • 25 g kukurūzas miltu
Izklausās pēc īstas vasaras kūkas, taču, ja receptē prasītas žāvētas mellenes, tad jau to var gatavot arī pavasarī!

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ietauko cepamo trauku. Bļodā liec rikotas sieru, sviestu, mandeles, cukuru un olu dzeltenumus, ar koka karoti masu saputo. Pievieno citrona miziņu un sulu, žāvētās mellenes.
2
Olu baltumus saputo stingrās putās. Rikotas maisījumam pievieno kukurūzas miltus un lēnām iecilā olu baltumus.
3
Liec mīklu cepamajā traukā un cep 35 minūtes. Ļauj tai atdzist traukā.

Pievienot komentāru

Konditoreja