Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
No politiķa līdz mācītājam! Desmit slaveni aktieri atklāj, ko darītu, ja nebūtu izvēlējušies aktiermākslu
foto: Shutterstock
Vairāki aktieri darītu pavisam parastu darbu.
Slavenības

No politiķa līdz mācītājam! Desmit slaveni aktieri atklāj, ko darītu, ja nebūtu izvēlējušies aktiermākslu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Vai filma “Titāniks” ir iedomājama bez Leonardo Dikaprio vai seriāls “Draugi” bez Dženiferas Anistones? Vairāki aktieri atklājuši, ka, ja nebūtu izvēlējušies aktiermākslu, viņi nodarbotos pavisam ar kaut ko citu.

No politiķa līdz mācītājam! Desmit slaveni aktieri...

Hjū Džekmens

Ja viņš nebūtu kļuvis par aktieri, Hjū Džekmens būtu izvēlējies pavāra karjeru. “Es būtu kļuvis par pavāru. Es mīlu ēst, un man patīk gatavot. Man tas šķiet nomierinoši, un tas ir radoši."

Džekmens ir arī liels mājas ēdienu cienītājs, īpaši viņam patīk mātes gatavotā maize un sviesta pudiņš​.

Leonardo Dikaprio

Slavenais aktieris Leonardo Dikaprio reiz teica, ka, ja nebūtu kļuvis par aktieri, viņu interesētu bioloģija vai cita zinātniska karjera. "Ja es nebūtu kļuvis par aktieri, es droši vien būtu biologs vai strādātu kaut kur, kur varu pētīt dabu un aizsargāt vidi,” sacīja aktieris.

Jāatzīmē gan, ka Leonardo Dikaprio jau ir kļuvis par vienu no aktīvākajiem vides un klimata pārmaiņu aizstāvjiem. Viņš gadiem ilgi ir iestājies par ilgtspējību un cīņu pret globālo sasilšanu, izmantojot savu platformu, lai izglītotu un ietekmētu sabiedrību. Aktieris ir dibinājis Leonardo DiCaprio Foundation, kas kopš 1998. gada darbojas, lai veicinātu vides aizsardzību un atbalstītu iniciatīvas saistībā ar klimata pārmaiņām, savvaļas dzīvnieku aizsardzību un dabas resursu saglabāšanu.

Emma Vatsone

“Harija Potera” zvaigzne Emma Vatsone reiz teikusi, ka, ja viņa nebūtu kļuvusi par aktrisi, viņa, iespējams, nodarbotos ar kādu sociālu vai humanitāru darbu. "Ja es nebūtu aktrise, es, iespējams, strādātu kādā nevalstiskajā organizācijā vai aizstāvētu cilvēktiesības. Es vienmēr esmu vēlējusies darīt kaut ko, kas veicinātu pozitīvas pārmaiņas pasaulē."

Dženifera Anistone

Savukārt aktrise Dženifera Anistone ir atzinusi, ka viņa, iespējams, būtu kļuvusi par dizaineri: "Ja es nebūtu aktrise, es varētu būt interjera dizainere. Man patīk māksla, telpas dizains un tas, kā cilvēki dzīvo."

Viņa ir minējusi, ka spēj ieiet mājā un uzreiz saskatīt, kas tai nepieciešams.

Raiens Goslings

Aktieris Raiens Goslings ir pieminējis, ka viņam patiktu būt dejotājam. "Es vienmēr esmu gribējis būt dejotājs. Man patīk dejas un kustība, tāpēc, ja ne aktieris, es varētu būt dejotājs,” atzina filmas “Bārbija” zvaigzne Goslings.

Viens no spilgtākajiem aktiera dejas priekšnesumiem bija filmā "La La Land", kur viņš dejoja kopā ar Emmu Stounu. 

Džordžs Klūnijs

Aktieris Džordžs Klūnijs reiz teica, ka viņš varētu būt beisbolists, ja nebūtu aktieris: "Es, iespējams, būtu mēģinājis būt profesionāls beisbolists. Tas bija mans bērnības sapnis, bet, labi, kāds man teica, ka esmu labāks aktieris nekā sportists." 

Bredlijs Kūpers

Bredlijs Kūpers reiz teicis, ka, ja viņš nebūtu kļuvis par aktieri, viņš, iespējams, kļūtu par pavāru vai mācītāju: "Es apsvēru kļūt par pavāru vai pat par mācītāju. Kaut kas par abām šīm profesijām šķiet ļoti pievilcīgs, tās ir saistītas ar rūpēšanos par citiem cilvēkiem.”

Aktieris vairākkārt ir izteicies par savu mīlestību pret ēdiena gatavošanu un to, ka tas ir veids, kā viņš relaksējas. Kūpers pat piedalījās filmā "Burnt", kurā spēlēja šefpavāru, un gatavošanas treniņi filmēšanas laikā tikai stiprināja viņa interesi par kulināriju.

Mila Kunisa

Ukraiņu izcelsmes aktrise Mila Kunisa teica, ka, ja nebūtu kļuvusi par aktrisi, viņa būtu skolotāja. "Man patīk bērni, un, ja es nebūtu aktrise, es būtu skolotāja. Būt skolotājai šķiet tik vērtīgs darbs,” uzskata Kunisa.

Toms Krūzs

Aktieris Toms Krūzs reiz atklāja, ka, ja viņš nebūtu kļuvis par aktieri, viņš būtu pilots. Viņu iedvesmoja lidmašīnas un lidošanas pasaules dinamika. Šī aizraušanās tika pastiprināta pēc viņa ikoniskās lomas filmā "Top Gun", kur viņš attēloja izcilu iznīcinātāju pilotu.

Vēlāk Krūzs īstenoja savu sapni un kļuva par licencētu pilotu reālajā dzīvē. Viņa mīlestība pret aviāciju joprojām ir spēcīga, un viņš bieži personīgi vada lidmašīnas savos ceļojumos.

Denzels Vašingtons

Denzels Vašingtons ir teicis, ka, ja nebūtu kļuvis par aktieri, viņš, iespējams, būtu strādājis medicīnā vai politikā: "Ja es nebūtu aktieris, iespējams, es būtu ārsts vai politiķis. Es vienmēr esmu gribējis palīdzēt cilvēkiem, un šīs profesijas ļauj to darīt dažādos veidos."