FOTO: zinātniski noteikti desmit izskatīgākie vīrieši pasaulē
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Par izskatīgāko vīrieti pasaulē atzīts 34 gadus vecais aktieris Ārons Teilors-Džonsons.
Slavenības

FOTO: zinātniski noteikti desmit izskatīgākie vīrieši pasaulē

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Sejas kosmētiskais ķirurgs Džulians De Silva izmantoja Grieķu Zelta proporciju, lai zinātniski noteiktu pasaules 10 izskatīgākos vīriešus. Pirmajā vietā nav ierindojies aktieris Breds Pits vai Toms Krūzs, bet gan britu aktieris, kas, iespējams, atveidos nākamo Džeimsu Bondu.

FOTO: zinātniski noteikti desmit izskatīgākie vīri...

De Silva, kurš vada Sejas kosmētiskās un plastiskās ķirurģijas centru Londonā, savā analīzē izmantoja Zelta proporciju, matemātisku formulu, ko radījuši grieķi, lai kvantificētu skaistumu. Šo proporciju Leonardo da Vinči izmantoja, lai sasniegtu perfektas proporcijas savā slavenajā darbā "Vitrūvija cilvēks". To var piemērot dažādiem izskata aspektiem. Jo tuvāk sejas vai ķermeņa proporcijas ir skaitlim 1,618, kas pazīstams kā Phi, jo estētiski pievilcīgākas tās tiek uzskatītas.

Par izskatīgāko vīrieti pasaulē tika atzīts 34 gadus vecais aktieris Ārons Teilors-Džonsons, kurš, iespējams, varētu kļūt par nākamo Džeimsu Bondu – viņa rezultāts sakrīt ar zelta proporciju 93,04 procentu apmērā.

Dr. De Silva komentēja: "Ārons bija skaidrs uzvarētājs, kad tika izmērīti visi sejas elementi, lai noteiktu fizisko pilnību. Ja viņš saņemtu Džeimsa Bonda lomu, kā tiek baumots, viņa rezultāts padarītu viņu par visu laiku izskatīgāko Džeimsu Bondu." 

Teilors-Džonsons pārspēja visus iepriekšējos Bonda aktierus, tostarp Šonu Koneriju, kurš ierindojās otrajā vietā ar 89,2%, Rodžeru Mūru trešajā vietā ar 88,8%, un Daniela Kreiga rezultāts bija pēdējais, pat zem Džordža Leizenbija, ar 84,2%.

"Viņa deguna platums un garums ir gandrīz perfekti, ar rezultātu 98,8%," Dr. De Silva paskaidroja. "Viņam ir arī skaisti veidota zoda līnija, kas ieguva augstu novērtējumu - 95%. Visi viņa rezultāti bija ļoti spēcīgi, izņemot acu attālumu (89%), atstarpi starp degunu un lūpu (89,6%) un lūpas (86%).

Savukārt seriāla "Emīlija Parīzē" zvaigzne Lusiens Laviskonts ieņēma otro vietu ar rezultātu 92,41 procentu. Godpilnajā trešajā vietā ierindojas 28 gadus vecais īru aktieris Pols Meskāls ar 92,38 procentu rezultātu. 

Ceturtajā vietā ierindojās "Krēsla” zvaigzne, aktieris Roberts Patinsons ar 92,15 procentiem, bet piecinieku noslēdza 34 gadus vecais britu aktieris Džeks Lodens.

Sestajā vietā ierindojās 63 gadus vecais aktieris Džordžs Klūnijs, kurš bija vecākā zvaigzne šajā sarakstā, taču septīto vietu ieņēma aktieris Nikolass Hoults.

Seriāla "Riverdale" aktieris Čārlzs Meltons ierindojās astotajā vietā ar 88,46 procentu rezultātu, bet devītajā vietā ierindojās Idriss Elba, kuram, lai arī esot pamanāmas novecošanās pazīmes, joprojām izskatoties lieliski.

Desmitnieku noslēdza 58 gadus vecais Bolivudas aktieris Šahs Rukhs Khans, kurš ieguva 86,76 procentus.

Ārons Teilors-Džonsons.

Desmit izskatīgākie vīrieši saskaņā ar Grieķu Zelta proporciju

Sejas kosmētiskais ķirurgs Džulians De Silva izmantoja Grieķu Zelta proporciju, lai zinātniski noteiktu pasaules 10 izskatīgākos vīriešus.