"Vivi" ar dronu palīdzību centīsies apkarot vandalismu
foto: Zane Bitere/LETA
Vagonu depo ar grafiti apķēpāts jaunais "Škoda Vagonka".
Sabiedrība

"Vivi" ar dronu palīdzību centīsies apkarot vandalismu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lai efektīvāk novērstu vandalismu un nelikumīgu vilcienu apzīmēšanu, vilcienu pārvadātājs "Vivi" no oktobra ir sācis izmantot dronu tehnoloģijas savu teritoriju apsardzē. Šis jauninājums ļauj veikt teritoriju nepārtrauktu 24/7 monitoringu, sniedzot iespēju operatīvi reaģēt uz jebkādām aizdomīgām kustībām un informāciju reāllaikā nodot apsardzei un policijai.

"Vivi" ar dronu palīdzību centīsies apkarot vandal...

Lai gan vandalismu gadījumu skaits ir samazinājies, "Vivi" joprojām saskaras ar nesankcionētu iekļūšanu apsaimniekotajās teritorijās, kur mēģināts nelikumīgi apzīmēt vilcienus. Drons nodrošina pilnīgu teritorijas uzraudzību no augstuma un ir aprīkots ar infrasarkanās gaismas sensoriem un termokamerām, kas ļauj identificēt pārkāpējus gan dienā, gan naktī.

"Dronu izmantošana ļauj daudz precīzāk un ātrāk nodot informāciju, tā uzlabojot īpašuma aizsardzību. Tas ir svarīgs solis mūsu digitalizācijas stratēģijā," uzsver "Vivi" valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

Dronu tehnoloģija arī palīdzēs savlaicīgi pamanīt ugunsgrēka draudus, un, ja pilotprojekts būs veiksmīgs, uzņēmums plāno dronu izmantošanu paplašināt citās teritorijās. Turklāt dronu izmantošana ir ekonomiski izdevīgāka – tas izmaksā līdz pat trīs reizes mazāk nekā fiziskās apsardzes darbinieka nodarbināšana.