2dienas
21stundas
37minūtes
13sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievija gatavojot divas ziemeļkorejiešu brigādes karam pret mums, apgalvo Zelenskis
foto: AFP/Scanpix
Ziemeļkorejas karavīri trenējas
Pasaulē

Krievija gatavojot divas ziemeļkorejiešu brigādes karam pret mums, apgalvo Zelenskis

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukrainai ir informācija, ka Krievijas karam pret Ukrainu tiek gatavotas divas Ziemeļkorejas karavīru vienības, un, iespējams, tās ir pat divas brigādes ar 6000 karavīru katrā, otrdien vakara videouzrunā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Krievija gatavojot divas ziemeļkorejiešu brigādes ...

"Bija vairāki virspavēlnieka [Oleksandra] Sirska ziņojumi par situāciju mūsu frontē un tuvākās nākotnes perspektīvām," sacīja prezidents.

"Proti, mums ir informācija par divu Ziemeļkorejas karavīru vienību gatavošanu, iespējams, pat divu brigāžu katrā pa 6000 cilvēku," turpināja prezidents. "Un tas ir izaicinājums."

Prezidents uzsvēra, ka Ukraina zina, kā reaģēt uz šo izaicinājumu. 

Tāpat ir svarīgi, lai Ukrainas partneri neslēpjas no šī izaicinājuma, piebilda prezidents.

Zelenskis arī pateicās visām valstīm un līderiem, kas nosodījuši Ziemeļkorejas pievienošanos Krievijas karam.

"Ir skaidrs, ka gan Phenjanā, gan Maskavā neskaita cilvēkus un cilvēku dzīvības nevērtē augstu. Taču mēs visi pasaulē esam vienlīdz ieinteresēti izbeigt karu, nevis to turpināt," norādīja prezidents.

"Tāpēc mums kopīgiem spēkiem ir jāaptur Krievija un tās līdzzinātāji," uzsvēra Zelenskis.

Ja Ziemeļkoreja "var iejaukties karā Eiropā, tas nozīmē, ka spiediens uz šo režīmu noteikti nav pietiekams", norādīja prezidents.

"Un, ja Krievija joprojām spēj padarīt šo karu lielāku un ilgāku, tas nozīmē, ka visi pasaulē, kas joprojām nepalīdz piespiest Krieviju uz mieru, patiesībā palīdz [Krievijas diktatoram Vladimiram] Putinam karot," sacīja Zelenskis.

"Noziedznieki ir jāaptur. Mēs sagaidām no pasaules stingru, saturisku reakciju. Vēlams, ne tikai ar vārdiem," rezumēja Ukrainas prezidents.