3dienas
2stundas
51minūtes
42sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
FOTO: Lizuma pagastā nozāģēts koks, kurā ar auto ietriecās un dzīvību zaudēja jaunieši
foto: Aculiecienieka foto
Šajā vietā Septembra vidū Gulbenes novada Lizuma pagastā vēlā nakts stundā pieci jaunieši ar automašīnu ietriecās kokā.
112

FOTO: Lizuma pagastā nozāģēts koks, kurā ar auto ietriecās un dzīvību zaudēja jaunieši

Jauns.lv

Pagājis aptuveni mēnesis kopš vienas no pēdējo gadu traģiskākajām avārijām. Septembra vidū Gulbenes novada Lizuma pagastā vēlā nakts stundā pieci jaunieši ar automašīnu ietriecās kokā. Četri no viņiem gāja bojā, bet viena pusaudze izdzīvoja.

FOTO: Lizuma pagastā nozāģēts koks, kurā ar auto i...

Aculiecinieks TV24 raidījumam “Svarīgais 3 minūtēs” iesūtījis fotogrāfijas un video, kuros redzams, ka liktenīgais koks tagad ir nozāģēts. Vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka tas noticis naktī no 18. uz 19. oktobri – tieši mēnesi pēc traģiskā negadījuma. Otrdienas, 22. oktobra, rītā nozāģētais koks gulēja pamests avārijas vietā.

Avārijas vieta.
Avārijas vieta.

Negadījums notika Lizuma pagastā, uz autoceļa Cesvaine-Velēna. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā 2007. gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri - 2006. gadā dzimusi meitene, 2010. gadā dzimusi meitene, kā arī 2007. gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007. gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

Ņemot vērā, ka autovadītājs bija nepilngadīgs, autovadītāja tiesību viņam nebija. Automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate. Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.

Pēc traģiskās avārijas Lizumā krāpnieki izsūtīja viltus ziedojumu pieprasījumus

Krāpnieki mēģināja iedzīvoties uz četras dzīvības laupījušās traģiskās avārijas rēķina.
Krāpnieki izmanto neseno traģisko ceļu satiksmes negadījumu Lizuma pagastā, kurā bojā gāja vairāki cilvēki. Viņi izplata aicinājumus ziedot naudu uz ārzemju banku kontiem. Šie pieprasījumi nav saistīti ar traģēdijā skartajām ģimenēm un ir krāpnieciski, skaidro Vaskāne.

Ja traģēdijas skartās ģimenes vai draugi patiešām vēlas vākt līdzekļus, svarīgi ir pārliecināties, ka to dara caur oficiālām un pārbaudītām ziedojumu platformām vai bankas kontiem, kas reāli viņiem pieder, uzsver policijā.

Avārijā bojāgājušās Vikas brālis aicina būt uzmanīgiem

"Mēs ar Viku par vadītāja pārgalvību runājām ģimenē un viņu brīdinājām. Bet runājām, runājām... līdz kādu dienu pēkšņi asaras un bēdas," atklāj Ingars, kurš traģiskajā avārijā Gulbenes novadā zaudēja savu māsu Viku.

Vikas brālis Ingars atklāj, ka viņu ar māsu saistījusi īpaša cieša saikne. "Mēs katru vakaru sazinājāmies - nebija dienu, kad mēs ar viens otru nerunātu," atklāj Vikas brālis. Tāpat Ingaram izveidojušās ciešas attiecības ar Vikas trīsgadīgo meitiņu Elīnu. "Vika kā mamma bija ļoti rūpīga un mīļa - bērnam nekad nekā netrūka. Arī mēs viņai pirkām visādas mantiņas un saldumiņus," atklāj jaunietis.

Arī Elīnas tētis Niks vēsta, ka Vika pret meitiņu esot izturējusies ļoti, ļoti mīļi. Bērniņš  pieteicās ļoti agrā vecumā, tomēr Niks norāda, ka tas problēmas neesot sagādājis. "Vika bija kā eņģelītis. Es viņu saucu par supermammu. Mums ar meitiņu, viņas brāļiem, mammai un tuviniekiem viņas ļoti pietrūks," norāda Niks, aicinot visiem vecākiem būt uzmanīgiem un sargāt savus bērnus.

Runāt par liktenīgo nakti Vikas brālim Ingaram ir grūti. Ingars atklāj, ka vēl aizvien esot grūti saprast to, kas noticis un ka māsas dzīve ir aprāvusies tik ātri. Par traģisko avāriju viņš uzzinājis no mammas. "Man vakar no rīta piezvanīja mamma un pastāstīja, kas noticis. Es domāju, ka murgoju, un iesitu sev, lai saprastu, kur atrodos.

Jautāts par to, vai viņš kompāniju, ar kuru Vika kopā izklaidējusies, pazinis, viņš apstiprina, ka zinājis spēkrata vadītāju, ar kuru reizēm pārminis pa vārdam. Vietējie stāsta, ka vadītājs jau iepriekš viņiem bijis zināms, jo mēdzis izaicināt likteni, un Ingars sacīto apstiprina, norādot, ka "tā bija zināma lieta".