Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Laša baltā zupa

Sastāvdaļas
  • 600g laša fileja bez ādas un asakām
  • 1,5l zivju buljons
  • 2 selerijas kāti
  • 1 puravs (baltā daļa)
  • 3 kartupeļi
  • 20g sviests
  • 2 lauru lapas
  • 4-5 smaržīgo piparu graudi
  • dilles ar kātiem
  • sāls
Šodien lasis vairs nav nekāda retā delikatese. Tas ir kļuvis pieejams un saimnieces labprāt to gatavo. Piedāvājam vēl vienu laša pagatavošanas recepti - šoreiz gatavosim balto zupu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Laša fileju sagriezt kubiņos. Kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos. Puravu sagriezt gareniski uz pusēm un izskalot smiltis. Puravu sagriezt smalkāk. Selerijas kātus sagriezt mazos kubiņos.
2
Katlā ar biezu apakšu apcept izkausētā sviestā puravus un selerijas. Pievienot sagrieztus kartupeļus un apcept arī tos. Pārliet visu ar buljonu, pievienot lauru lapas, smaržīgos piparus, diļļu kātus un vārīt līdz kartupeļi gatavi. Diļļu kātus izņemt, pieliet saldo krējumu, pievienot laša fileju, sāli pēc garšas un vārīt vēl 7-8 min.
3
Pasniedz pārkaisot zupu ar kapātām dillēm.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni