Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Svinīgie pīrādziņi ar cūkgaļas pildījumu

Sastāvdaļas
  • 300g milti
  • 200ml piens
  • 1 pac. sausais raugs (14g)
  • 20g eļļa
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 400g malta cūkgaļa
  • 200g Čedaras vai Holandes siers
  • 1 sīpols
  • 1 ēd.k. eļļa
  • sāls, pipari
Mājas pīrādziņi var būt ar dažādiem pildījumiem, bet "svinīgākie" ir ar gaļas pildījumu - garšīgi, smaržīgi un sātīgi.

Pagatavošana 20 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2
Bļodā ieber raugu, pievieno cukuru, sāli un uzsildītu pienu (lai pirkstu var ielikt), samaisa un atstāj uz 15 min. ierūgt. Tad pievieno miltus, eļļu un iemīca mīklu. Mīca tik ilgi, līdz tā atlīp no rokām. Tad apsedz ar tīru virtuves dvielīti un atstāj uz 2 stundām uzrūgt.
3
Gatavo pildījumu. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un malto gaļu. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pildījuma atdzesē un samaisa ar rīvētu sieru.
4
Mīklu sadala 18- 20 daļās. No katras šādas daļas izveido plāceni, pa vidu liek pildījumu un malas aizlīmē ciet, veidojot pīrādziņus. Pīrādziņus kārto uz cepešpannas, apsmērē ar sakultu olu un cep līdz tie ir gatavi, apm. 25 min.
5
Pasniedz gan siltus, gan aukstus.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi