Kāpēc savulaik cienītā Inguna Sudraba nu pārvērtusies anekdotē?
Ingunai Sudrabai derētu ieskatīties Mēness fāžu kalendārā – varbūt tas līdzēs.
Sabiedrība
2014. gada 20. februāris, 06:24

Kāpēc savulaik cienītā Inguna Sudraba nu pārvērtusies anekdotē?

Jauns.lv

Bijušajai valsts kontrolierei, kustības „No sirds Latvijai” dibinātājai Ingunai Sudrabai neveicas – te viņa noģībst, te nevietā saskrienas ar Šleseru, te savu kustību reģistrē lielkrievu aktīvista dzīvoklī. Misēkļi ir tik spilgti, ka vietā jautāt astrologam, vai vaina nav meklējama zvaigžņu stāvoklī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sudraba tikai dažos mēnešos no visnotaļ cienītas dāmas kļuvusi teju vai par anekdošu varoni. Viss sākās jau 27. novembrī, kad Sudraba paģība preses konferences laikā, kur paziņoja par savas kustības dibināšanu.

Ķibele pēc ķibeles

Konfidenciālās pusdienās pie viņas galda ne saukts, ne aicināts no gaisa nokrita Ainārs Šlesers. LTV raidījums Aizliegtais paņēmiens ar slēpto kameru Sudrabu izprovocēja, lai viņa paklačotos par saviem politiskajiem konkurentiem.

Nesen atklājies, ka jaunā kustība reģistrēta nepilsoņu aktīvista, “valdošā nacionālistu režīma pretinieka” Viktora Gavrilova dzīvoklī. Pašlaik viņš ir Krievu kluba prezidents. Sudraba, meklējot atbalstītājus Pensionāru federācijas vidū, skaidroja, ka Gavrilovu pazīst vairāk nekā desmit gadus. Viņi iepazinušies, strādājot pie Eiropas struktūrfondu finansējuma zinātnei, Gavrilovs esot pasaulē pazīstams fiziķis un pat Latvijas patriots.

Pūķim gribas būt priekšgalā

Sertificēts astrologs un numerologs Kristaps Baņķis izpētījis, ka ar Sudrabu visas nedienas notiek, kad Mēness ir Jaunavas zīmē. “Tad labāk sēdi mājās un neko nedari! Viņa iekrīt detaļās, sīkumos. Ne velti viņas uzvārds ir Sudraba, un latviešiem ir sakāmvārds: klusēšana zelts, runāšana – sudrabs,” teic Baņķis.

Sudraba par savas biedrības dibināšanu paziņoja pērn 27. novembrī, kad bija dilstošs mēness. Astrologs skaidro, ka tas ir labs laiks, lai kaut ko pabeigtu, bet ne lai sāktu ko jaunu. “Tas nozīmē, ka viņai ar intuīciju kaut kas nav kārtībā. Es viņu neredzu starp valsts vadītājiem. Viņa gan par tādu mēģinās kļūt, bet par kādu naudu? Valsts prezidenta Andra Bērziņa gadījumā tas beidzās ar nodegušo Rīgas pili.”

Pēc astrologa vērtējuma, Sudraba ir otrs komplicētākais gadījums uzreiz aiz Valda Zatlera. Viņa ir pametusi valsts kontrolieres amatu un tagad meklē pati sevi, lai citiem piedāvātu ko līdzvērtīgu agrākajam postenim. “Sudraba dzimusi Pūķa gadā, un Pūķim ir jābūt priekšgalā,” uzsver Baņķis.

Grib būt pareizā mamma

Vienlaikus Sudraba dzimusi Skorpiona zīmē, kas asociējas ar varu un naudu, laikā, kad Skorpions pāriet Strēlnieka zvaigznāja, kas nozīmē ideoloģiju, ideju nesēju. “Tomēr Sudraba ir no saimnieciskā sektora, nevis ideju nesēja, politiķe. Viņa arī starp šīm divām lietām arī mīņāsies,” paredz Baņķis.

“Šā gada beigas, nākamā gada sākums ir Sudrabas sarežģītākais krīzes periods. Viņa iegājusi ne pa tām durvīm. Sudraba kā valsts kontroliere bija kā ārsts, kas ārstēja citus, kā uzraugs. Pūķis nav komandas cilvēks, viņš ir vadītājs, bet ne politiķis,” stāsta astrologs, uzskatot, ka Sudraba kā ministre gan būtu zelta cilvēks, bet savas organizācijas dibināšana nav viņas īstā sūtība.

“Sudraba vēlas būt kā visu latviešu saimnieciskā, pareizā mamma. Viņas idejas jau var būt labas, bet viņa nav ideologs kā Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa tiecas būt kā Vīķe-Freiberga, bet ir kā Valdis Zatlers. Kaut kas pa vidu,” piebilst Baņķis.

Politoloģe Iveta Kažoka intervijā LETA novērtējusi Sudrabas aktivitātes kā “maigi sakot, juceklīgas”. Joprojām nav atbildes uz jautājumiem, kāda būs Sudrabas komanda, kā izpaudīsies viņas politiskās aktivitātes, vienīgi ir skaidrs, ka Sudraba “vēlas nest laimi Latvijai”. “Tas atstāj tādu nenopietnu iespaidu. Un šis ir gadījums, kas apliecina, ka labs valsts kontrolieris nav uzreiz arī labs politiķis,” paudusi Kažoka..


Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock, Ieva Čīka/LETA