Gulbis zaudējis vietu pasaules ranga labāko divdesmitniekā
Ernests Gulbis šonedēļ zaudējis pērn par uzvaru Delribīčā saņemtos punktus.
Sabiedrība
2014. gada 3. marts, 11:05

Gulbis zaudējis vietu pasaules ranga labāko divdesmitniekā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpies par četrām pozīcijām un tagad ieņem 22.vietu.

Pirms nedēļas Gulbis pakāpās par piecām vietām un pirmoreiz karjerā ielauzās ranga labāko divdesmitniekā, ieņemot 18.pozīciju. To viņam ļāva paveikt Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās iegūtais piektais ATP tituls karjerā.

Savukārt pagājušajā nedēļā latvietis Meksikā tika līdz Akapulko "ATP World Tour 500" sērijas sacensību ceturtdaļfinālam, kur piekāpās bulgāram Grigoram Dimitrovam. Gulbis tādējādi neaizstāvēja visus pērn iegūtos punktus par uzvaru Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam licis zaudēt savu pozīciju pasaules rangā.

Gulbja kontā vienspēļu rangā pašlaik ir 1616 ranga punkti. Viņš ir pirmais Latvijas vīriešu tenisists, kurš pabijis ATP ranga labāko 20 sportistu vidū.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 13.vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis uzreiz 83 pozīcijas un tagad ieņem 634.vietu. Šī valsts otrajam numuram ir zemākā vieta pasaules rangā kopš 2004.gada.

Savukārt Miķelis Lībietis zaudējis vienu vietu un ar 705.pozīciju rangā tagad ir trešā valsts rakete, jo Mārtiņš Podžus pēc 44 vietu zaudēšanas tagad ieņem 707.pozīciju. Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies par divām vietām un ir 1054.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1419.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atrodams 1485.ailītē.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturtais ir spānis Davids Ferrers. Piektajā vietā viņam tagad seko čehs Tomāšs Berdihs.

Uz sesto vietu pakāpies brits Endijs Marejs, bet pēc divu pozīciju zaudēšanas septītais tagad ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Karjeras laikā 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers ir astotais, joprojām ieņemot zemāko vietu kopš 2002.gada, bet pirmā desmitnieka beigās nemainīgi atrodas francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

Pagājušajā nedēļā notika trīs ATP raudzes turnīri, kuros uzvarēja Frederiko Delvoniss no Argentīnas, Dimitrovs un Federers.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš zaudējis uzreiz 121 pozīciju un tagad atrodas 689.vietā.

Iespaidīgos kritienus vienspēļu un dubultspēļu rangos Juška piedzīvojis, jo nav aizstāvējis pērnā gada sākumā iekrāto lielo ranga punktu skaitu.

Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā zaudējuši attiecīgi četras un divas pozīcijas, ieņemot attiecīgi 807. un 808.vietu, bet Oskars Vaskis pēc vienas vietas zaudēšanas atrodas 1118.pozīcijā. Astoņas vietas zaudējis M.Podžus, kurš atrodas 1387.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1607.pozīciju, Jukša atrodas 1762.vietā, bet J.Podžus atrodams 1797.pozīcijā.

LETA/Foto: EPA/LETA