Puķūdeni notur par suņa urīnu. Zog "pasātu", jo neprātīgi iemīlas auto. Dīvainību TOP 5
Jelgavā kāds alkoholiķis halucināciju mocīts pārbiedēja savu kaimiņieni, pie kuras rīta agrumā ieradās, ielīzdams viņas dzīvoklī pa balkonu.
112
2014. gada 21. jūnijs, 07:12

Puķūdeni notur par suņa urīnu. Zog "pasātu", jo neprātīgi iemīlas auto. Dīvainību TOP 5

Jauns.lv

Veikals „Maxima” sagandē liepājnieku prieku par Rožu laukumu. Lielvārdē kāds psihiski aktīvs pacients piekauj ātrās palīdzības dakteri. Alkohola un halucināciju nogurdināts vīrietis Jelgavā rīta agrumā rāpjas pie kaimiņienes. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Halucināciju pārņemts jelgavnieks pa balkonu lien kaimiņienes dzīvoklī

Agrā trešdienas rītā – pussešos no rīta – kādu jelgavnieci Brīvības bulvārī pārbiedēja kaimiņš, kurš alkohola un halucināciju nogurdināts no sava balkona pārlīda uz kaimiņu dzīvokli. Pārbiedētā sieviete uzreiz zvanīja pašvaldības policijai un klāstīja, ka viņa uz sava balkona konstatējusi vīrieti alkohola reibumā, kurš neadekvāti uzvedas.

Policija devās uz sievietes kaimiņu dzīvokli, kur durvis policistiem atvēra vīrieša māsa. „Viņa paskaidroja, ka brālis jau mēnesi no vietas lieto alkoholu un viņam ir sākušās halucinācijas,” presei teica Jelgavas policijas pārstāve Aiva Saulīte. Rūpes par halucināciju nomocīto vīru pašvaldības policisti uzticēja izsauktās ātrās palīdzības mediķiem.

Puķu ūdeni notur par suņa čurām

Savukārt Ādažu pusē – Kadagā – kaimiņiem nav paticis šķidrums, kas tek no augšstāva balkona. Uz apakšstāva iemītnieku galvām šķidrums pilēja nepārtraukti, viņi to paostīja un sajuta izteiktu suņa urīna smaku. Baidoties par savu veselību un, iespējams, kaimiņu suņa labsajūtu, apakšstāva iedzīvotāji izsauca pašvaldības policiju, lai tā noskaidro dīvainās substances izcelsmes avotu.

Noskaidrojās, ka nevienam nebija radušās urīna nesaturēšanas problēmas. Augšējā stāva kaimiņu trīs gadus vecais bērns spēlējoties netīšām bija apgāzis burku ar puķu ūdeni, kas izlijis un notecējis uz zemāk esošo kaimiņu balkonu.

„Maxima” nelikumīgi reklamējas Liepājas Rožu laukumā

Liepājas tirdzniecības namā „Kurzeme” esošais veikals „Maxima” uz tirdzniecības nama Rožu laukuma pusē uzstutējis sava veikala izkārtni. Bodniekiem neviens nebija devis tiesības savus reklāmas burtus pavērst pret Rožu laukumu. „Maxima” patvaļību izskatīja vēju pilsētas domes sēdē un tur nolēma, ka „Maximai” izkārtni nāksies novākt.

Liepājas domes sēdē 19. jūnijā tika skatīts jautājums par veikala „Maxima” izkārtni, vēsta portāls liepājniekiem.lv.

Kā domes deputātiem skaidroja Būvvaldes juriste, pilsētas Būvvaldē savulaik apstiprināta vienas reklāmas izkārtnes novietošana Lielās ielas pusē, taču ne Rožu laukuma pusē, tomēr „Maxima Latvija” apstrīdējusi Būvvaldes lēmumu tiesā un uzstādījusi abas reklāmas izkārtnes.

Liepājas vicemērs pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš pavēstīja, ka pirmās instances tiesas spriedums ir pašvaldībai pozitīvs, tomēr piedāvāja pašvaldībai slēgt izlīgumu ar „Maxima Latvija”. Viņaprāt, tas būtu lietderīgāks risinājums, jo reklāmu izvietošana uz ēkas Lielajā ielā 13 ir pakļauta plaši interpretējamai tiesību normai un šī jautājuma risināšana tiesas ceļā var ilgt gadiem.

Savukārt deputāts Ģirts Kronbergs pauda bažas par liepājnieku un pilsētas viesu drošību, ņemot vērā iepriekšējo slikto pieredzi ar veikalu tīklu „Maxima” un nelikumīgi uzstādīto izkārtni šoreiz.

Liepājas domes deputāti vienbalsīgi nolēma slēgt administratīvo izlīgumu ar „Maxima Latvija”, kas paredz izbeigt tiesvedību un demontēt izkārtni „Maxima X”, kas atrodas uz tirdzniecības nama „Kurzeme” fasādes, kura vērsta pret Rožu laukumu.

Psihiski aktīvs slimnieks piekauj dakteri

Pirms nedēļas Lielvārdē, Avotu ielā, 41 gadu vecs pacients piekāvis divdesmitseptiņgadīgu ārstu, kurš steidzies palīgā kauslim. Šoreiz medicīniskā palīdzība bija nepieciešama pašam dakterim.

Pagājušās nedēļas sestdienā Lielvārdē, Avotu ielā, 1987. gadā dzimušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes ārstam, kurš bija ieradies izsaukumā, uzbruka psihiski aktīvs pacients – 1973. gadā dzimušais R. un nodarīja mediķim miesas bojājumus, ziņo portāls ogrenet.lv. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

36 gadus vecs vīrietis neprātīgi iemīlas „Volkswagen Passat”

Kāds 1978. gadā dzimis kungs tik neprātīgi iemīlējies „pasātā”, ka nomāto auto nav vis atdevis autonomā, bet gan ar to aizlaidies uz Latgali. Vīrietis kārtības sargiem klāstīja, ka viņš tik neprātīgi iemīļojis „pasātu”,, ka to nav vēlējies atdot īpašniekam, bet gan nolēmis ar to apceļot Latviju.

Maija beigās Salaspils policijas iecirknī vērsās kāds automašīnu nomas īpašnieks, stāstot, ka kāds 1978. gadā dzimis vīrietis uz četrām dienām nomā paņēmis „Volkswagen Passat” markas automašīnu, taču pēc nomas termiņa beigām nav to atdevis.

Policijā tika uzsākts kriminālprocess par piesavināšanos, un automašīna izsludināta meklēšanā, liecina Valsts policijas sniegtā informācija. Trešdien, 18. jūnijā, Viļānos policisti nāca uz pēdām meklētajai automašīnai un aizturēja 36 gadus veco vīrieti.

Kā apgalvoja aizturētais, viņam automašīna esot iepatikusies un viņš nav vēlējies to atdot, tādēļ devies tālos izbraucienos pa visu Latviju. Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš sodīts par laupīšanu.

Par automašīnas piesavināšanos vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Elmārs Barkāns/Foto: liepājniekiem.lv, All Over Press