Jānis Peters 75. jubileju svinēs "Arēnā Rīga". Sveicam dzejnieku!
Mīlētais dzejnieks Jānis Peters savu 75. dzimšanas dienu svinēs ar grandiozu lielkoncertu „Arēnā Rīga”.
Kultūra
2014. gada 27. jūnijs, 19:32

Jānis Peters 75. jubileju svinēs "Arēnā Rīga". Sveicam dzejnieku!

Jauns.lv

Sestdien, 28. jūnijā, pulksten 19 „Arēnā Rīga” notiks dzejnieka Jāņa Petera jubilejai veltīts lielkoncerts „Jānim Peteram - 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem...”. Koncertā uzstāsies vairāk nekā 900 dalībnieku.

 Lai arī Jānis Peters dzimis 30. jūnijā, viņam veltītais grandiozais jubilejas koncerts izskanēs 28. jūnijā. Lielkoncertā „Jānim Peteram - 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem…” skaistākās Raimonda Paula, Ivara Vīgnera, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Valda Zilvera, Jāņa Strazda dziesmas ar Jāņa Petera dzeju izdziedās Ance Krauze, Ingus Pētersons, Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Dita Lūriņa, Intars Busulis, Antra Stafecka, Atis Auzāns, Jānis Paukštello, „Dzeguzīte”, Rīgas Doma zēnu koris, Petera dziesmu koris virsdiriģenta Inta Teterovska vadībā un citi mūziķi. Uz skatuves kāps arī Maestro Raimonds Pauls, komponisti Mārtiņš Brauns un Valdis Zilveris, dziesmām iegūstot jaunu elpu komponista Jāņa Strazda aranžējumos, kā arī instrumentālās grupas, solistu un kopkora izpildījumā.

Tiem, kuri koncertu nevarēs apmeklēt klātienē, varēs to tiešraidē sākt klausīties no pulksten 19 Latvijas Radio 2.

Grandiozā koncerta režisors Valdis Pavlovskis par padarīto pirms koncerta stāsta: „Gandrīz pusotru gadu gatavojoties tautā mīlētā dzejnieka jubilejai, ir paveikts ļoti daudz. Šis nebūs parasts koncerts, bet katrs skatītājs tajā varēs gūt kaut ko tieši sev. Būs gan seno laiku nostalģija, gan Dziesmu svētku sajūtas, gan arī pilnīgi jaunatklājumi, ko sniegs gan dziesmu jaunie neierastie izpildījumi, gan jaunās paaudzes videomākslinieku sagatavotie vizuālie stāsti. Koncerts apliecina, ka Petera dzeja katram ļauj domāt un sajust, tā ir dzīva un nemainīgi mūsdienīga.”

Pēdējās biļetes uz koncertu vēl nopērkamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.

Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes / Video: LTV