112
2014. gada 4. jūlijs, 15:47

Lietuvā četru smago automašīnu avārijā iesaistīti divi Latvijas pilsoņi

Jauns.lv

Ceturtdien Lietuvā notikušajā četru smago automašīnu avārijā bijuši iesaistīti divi Latvijas pilsoņi, no kuriem viens ir cietis, pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Oficiālu apstiprinājumu par šādu negadījumu ĀM saņēmusi šodien ap plkst.12 no kolēģiem Viļņā.

ĀM ir zināms, ka cietušais Latvijas pilsonis atrodas Kauņas Universitātes klīniskajā slimnīcā un viņš ir guvis smagus ķermeņa savainojumus. Viņš vienā no kravas automašīnām bijis pasažieris.

Eihenbaums arī norādīja - miris viens no negadījumā iesaistītajiem cilvēkiem - Krievijas pilsonis, kuram pagājušā gada novembrī piešķirta uzturēšanās atļauja Latvijā.

Kā ziņots, ceturtdien Lietuvā, Ķēdaiņu rajonā, uz ceļa Panevēža-Ķēdaiņi, saskrējušās četras smagās automašīnas un avārijā cietuši četri cilvēki, ziņo portāls "Delfi.lt".

Glābēji atbrīvojuši trīs automašīnās iespiestus cilvēkus un nodevuši viņus mediķiem.

Pēc sākotnējās informācijas, avārijas vaininieks ir Polijas pilsonis, kurš, braucot Panevēžas virzienā, iebraucis pretējā joslā, kur frontāli sadūries ar smago automašīnu no Latvijas. Latvijas smagajā automašīnā ieskrējusi vēl viena smagā automašīna no Latvijas, bet ceturtā smagā automašīna, kas arī braukusi no Latvijas, avārijā gandrīz nav cietusi.

Viena no automašīnām ir Latvijā reģistrētās SIA "Kreiss" transportlīdzeklis. Uzņēmuma Baltijas pārvadājumu nodaļas menedžeris Artūrs Dukaļskis apstiprināja, ka avārijā cietis "Kreisa" šoferis, kurš nogādāts slimnīcā Lietuvā.

Dukaļskis norādīja, ka uzņēmumam pagaidām nav informācijas ne par šofera veselības stāvokli, ne par negadījuma apstākļiem. Tāpat arī "Kreisa" pārstāvjiem pagaidām nav informācijas, kam pieder pārējie negadījumā iesaistītie transportlīdzekļi.

Negadījumā cietusī "Kreisa" kravas mašīna no Latvijas bijusi tukša, jo atradusies ceļā uz iekraušanu.

LETA