Sabiedrība
2014. gada 6. novembris, 21:34

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs publiski atzīstas, ka ir gejs

Jauns.lv

(Papildināta 22:19) Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ceturtdienas vakarā sociālajā tīklā Twitter atzina: "Esmu lepns, ka esmu gejs". Līdz šim neviens politiķis vai ministrs valsts vēsturē savu netradicionālo seksuālo orientāciju nav paudis publiski.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rinkēvičs nudien nostiprina savu kā drosmīga cilvēka reputāciju. Paralēli tam, ka viņš zibenīgi reaģē uz Latvijas valstij nelojālu cilvēku izteikumiem, tos acumirklī iekļaujot tā sauktajā melnajā sarakstā, viņš uzdrošinājies "iznākt no skapja" un saviem apmēram 14 tūkstošiem tvitera sekotāju atklāt, ka ir homoseksuāls. Un lepojas ar to.

Apmēram stundu pēc paziņojuma tautiešiem valsts valodā, ministrs to pašu pauda arī angliski: "Lepni paziņoju: esmu gejs. Veiksmi jums visiem..." Atbildē Rinkēvičs saņēma daudz cieņas apliecinājumu no Latvijā zināmiem cilvēkiem. Rīgas mērs Nils Ušakovs kolēģim novēl veiksmi privātajā dzīvē, bet Aleksejs Loskutovs pauda, ka partnerattiecību regulējums likumu līmenī patiešām ir nepieciešams, savukārt vēl daudzi cilvēki Rinkēviča drosmi skaidroja ar apaļo pilnmēnesi debesīs.

Jāteic, ka runas par Rinkēviča homoseksualitāti pirmoreiz publiskajā telpā izskanēja augusta vidū priekšvēlēšanu kaislību ietvaros, kad polittehnologs ar politiski nenosakāmo orientāciju Jurģis Liepnieks šo faktu publicēja savā tvitera kontā, piebilstot, ka ministrs joprojām savā vecumā dzīvo kopā ar māti. Toreiz Edgars Rinkēvičs savu orientāciju un dzīves apstākļus nekomentēja.

Ārlietu ministram Rinkēvičs nekad nav bijis precējies, viņam nav bērnu. Citu ministru starpā viņš izceļas ar saviem prāvajiem uzkrājumiem - Rinkēviča bagātība ir vairāk kā 231 tūkstotis eiro, turklāt viņš pats nevienam nav parādā. Rinkēvičs ir "Vienotības" partijas biedrs. Pēdējā laikā veiktas sabiedriskās aptaujas apliecina, ka iedzīvotāji tieši viņu vēlas redzēt ārlietu ministra amatā, argumentējot ar simpātijām pret viņa "mugurkaulu" attiecībā uz Vladimira Putina īstenoto politiku Ukrainā un dauzviet citur. Rinkēvičs arīdzan bija tas, ar kura lēmumu par Latvijai nelojālām personībām tika nosauktas virkne Krievijas estrādes mākslinieku, kuriem aizliedza ierasties "Jaunajā vilnī".

"Vienotība" sagaida vēlēšanu rezultātus

Šādi 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus sagaidīja partija "Vienotība".

gallery icon
73

Kasjauns.lv, Foto: Ieva Lūka/LETA, Twitter

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās