Daugavpils teātrī pirmo reizi tapis mūzikls bērniem "Leo – mazais lauva"
Daugavpils teātris pirmo reizi savā vēsturē iestudējis mūziklu bērniem – „Leo – mazais lauva” – stāstu par lauvēnu, kas dodas mācīties uz džungļiem.
Kultūra
2014. gada 24. novembris, 19:50

Daugavpils teātrī pirmo reizi tapis mūzikls bērniem "Leo – mazais lauva"

Jauns.lv

Daugavpils teātrī trešdien, 26. novembrī, Oļega Šapošņikova režijā, pirmizrādi piedzīvos mūzikls visai ģimenei „Leo - mazais lauva”. Daugavpils teātra vēsturē tas būs pirmais mūzikls bērniem un nelīdzināsies, līdz šim iestudētajām, tradicionālajām, mazajiem skatītājiem domātajām izrādēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Topošais mūzikls pārsteigs ar krāšņu vizuālo noformējumu un jauniem risinājumiem tērpos. Par to visu parūpējušās kostīmu mākslinieces un scenogrāfes Inga Bermaka un Agnese Stabiņa. Ar minēto mākslinieču tandēmu Daugavpils teātra radošajai komandai jau ir izveidojusies veiksmīga sadarbība radot vairākas izrādes, kā „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, „Kaija. Under construction” un citas. Bet par muzikālo noformējumu gādājis komponists, mūzikas autors no Vācijas Hermanis Rigmants, ar kura mūzikas aranžiju Daugavpils teātra apmeklētāji jau varēja iepazīties vienā no šīs sezonas jaunākajiem iestudējumiem - „Īsa pamācība mīlēšanā”, Kasjauns.lv informēja Daugavpils teātra pārstāve Madara Pavlovska.

Jaunuzvedumā mazo skatītāju uzmanība tiks noturēta ik mirkli, sola radošā komanda. Režisors Oļegs Šapošņikovs uzsver: „Arī mūsdienās bērni ir tikpat nepieredzējuši un viņiem ir nepieciešami pamācoši stāsti, taču viņu estētiskā attīstība un uztvere, pateicoties internetam un televīzijai, ir gandrīz tādā pašā līmenī kā pieaugušajiem. Pasakas ir šifrētu noslēpumu nesējas, tāpēc bērniem, kas izzina pasauli, tās tik ļoti interesē. It īpaši, ja pasaka tiek izstāstīta galvu reibinošu deju un triku, mūsdienīgu mūzikas ritmu un spilgtu krāsu valodā”.

Mūzikls „Leo – mazais lauva” ir mūzikls visai ģimenei, stāsts par lauvēnu, kurš dodas uz džungļiem mācīties no citiem zvēriem lietas, kas katram var dzīvē noderēt - godīgumu, drosmi, pieticību, cieņu pret vecākiem un citas noderīgas īpašības. Pieaugušie arī paši ne vienmēr atceras par to, ko māca bērniem. Šoreiz vecākiem būs ne mazāk interesanti un aizraujoši atcerēties par visiem zināmām lietām, jo uz skatuves pilnā sastāvā uzstāsies  Daugavpils teātra mūsdienu baleta trupa.

Lomās: Māris Boka, Irina Kešiševa, Vladimirs Dupaks, Jeļena Ņetjosina, Natālija Kotona, Milena Rožanska. Dejotāji: Raimonds Paegle, Anna Gimbute, Anna Sultanova, Edgars Kaškurs,  Jeļizaveta Petrova, Artūrs Jackevičs, Miroslavs Blakunovs, Svetlana Morozova, Džeina Saulīte.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto