Aijas Kukules mūzikas studijas „Omnes” koncertprogramma Kultūras centrā “Iļģuciems”
Kultūra
2014. gada 9. decembris, 22:27

Aijas Kukules mūzikas studijas „Omnes” koncertprogramma Kultūras centrā “Iļģuciems”

Jauns.lv

Svētdien, 14. decembrī plkst. 16.00 Rīgas kultūras centra „Iļģuciems” Lielajā zālē notiks Aijas Kukules mūzikas studijas „Omnes” Ziemassvētku koncerts.

Šogad mūzikas studijas ”Omnes” audzēkņi priecēs ikkatru koncerta apmeklētāju ar savu jauno Ziemassvētku koncertprogrammu, izpildot mūsdienu latviešu komponistu, tostarp, Ilzes Arnes, Daces Robules, Māra Lasmaņa, Sarmītes Skrūzmanes u.c. Ziemassvētku dziesmas, kā arī visiem tik mīļās un sen pazīstamās vecās Ziemassvētku melodijas. Dziesmas izpildīs  studijas „Omnes” jaunākie dalībnieki, kā arī daudzu starptautisko konkursu laureāti – bērnu koris “Omnes”. Iepriekšējo gadu koncertprogrammās, galvenokārt, dominēja garīgā mūzika, kas saistīts ar kora dalību festivālos Polijā un Itālijā.

Aijas Kukules mūzikas studija „Omnes” dibināta 1999. gadā. Studijas un kora mākslinieciskā vadītāja ir Aija Kukule, kormeistare – Inese Zālīte, bet koncertmeistare – Jolanta Barinska. Studijā dziedātprasmi apgūst bērni un jaunieši vecumā no 6,5 līdz 16 gadiem. Jaunākie dalībnieki apgūst dziedāšanu un solfedžēšanas prasmi nelielās grupās, kā arī klavierspēli. Bērniem vidējā vecuma posmā ir iespēja dziedāt starptautiski atzītā un novērtētā kolektīvā – bērnu korī „Omnes”, kurš pavasarī atzīmēja savu 12. dzimšanas dienu. Koris daudz koncertē Latvijā un ārzemēs, ir daudzu starptautisku konkursu laureāts. Pagājušajā gadā tika iegūtas zelta godalgas C un E kategorijās un uzvara tautas mūzikas kategorijā Bad Ischl festivālā Austrijā. Korim izdoti četri albumi CD formātā. Mācību gada laikā tiek sagatavotas divas jaunas koncertprogrammas – Ziemassvētku un Pavasara, kurās piedalās visi studijas „Omnes” dalībnieki.

Ieejas maksa koncertā – EUR 5.00, skolēniem, studentiem  un pensionāriem – EUR 3.00

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto