Rīgas kamerkoris "Ave Sol" aicina uz Ziemassvētku koncertiem
Kultūra
2014. gada 16. decembris, 22:46

Rīgas kamerkoris "Ave Sol" aicina uz Ziemassvētku koncertiem

Jauns.lv

Piektdien, 19. decembrī plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19) aicinām uz Johana Sebastiana Baha „Ziemassvētku oratoriju”.

Koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris „Ave Sol” un Vidzemes kamerorķestris, kā arī solisti Evija Martinsone (soprāns), Laura Grecka (mecosoprāns), Mārtiņš Zvīgulis (tenors) un Kalvis Kalniņš (bass) diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15. decembra pieejami „Biļešu paradīzes” kasē Rīgas Kongresu namā darbdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00.

24. decembrī plkst. 15.00 un 25. decembrī plkst. 14.00 Lielajā Ģildē (Amatu ielā 6) jau tradicionāli notiks koncerti „Ziemassvētku noskaņa”.

Programmā lieliskās komponistes, Latgales vēstniecības „Gors” mākslinieciskās vadītājas Ilonas Rupaines, speciāli šim koncertam, aranžētās angļu, ķeltu, latgaliešu, lietuviešu, meksikāņu, norvēģu, spāņu un ukraiņu Ziemassvētku melodijas, kā arī komponistes pašas oriģināldziesmas. Pelīte zags zirņus, Broņislava Mārtuževa degs sveci vainagā, Raibīs Suņs dies ap klusumu, bet laimiņas satiksies pie sudraba avota kopā ar Rīgas kamerkori „Ave Sol”, diriģentiem Andri Veismani un Jurģi Cābuli, solistēm Agnesi Urku, Baibu Urku un teicamiem instrumentālistiem no Latgales - Einārs Lipskis (taustiņi), Toms Lipskis (kontrabass), Mārcis Lipskis (mandolīna), Pīters Daugulis (stabule), Liene Brence (vijole), Vadims Meļuščenkovs (sitaminstrumenti) un Igors Čistjakovs (ģitāra).

Ilonas Rupaines labskanīgie un prasmīgi veidotie opusi skanējuši Dziesmusvētkos, guvuši atzinības konkursos, un tos ļoti labprāt dzied kori.

Koncertus vadīs īstens mūzikas pārzinātājs – Orests Silabriedis.

Ieeja koncertos ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15. decembra pieejami „Biļešu paradīzes” kasē Rīgas Kongresu namā darbdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00.

Koncertus atbalsta Rīgas dome.

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Čīka, LETA