1dienas
19stundas
37minūtes
57sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Māris Zanders RīgaTV 24 virtuvē runā par Bērziņu, musulmaņiem Latvijā un Lembergu

Jauns.lv

Viens no RīgaTV 24 jaunākajiem raidījumiem ir „Kur tas suns aprakts? Nedēļas apskats kopā ar Māri Zanderu”, kas ir skatāms katru pirmdienas vakaru pulksten 20:00 ar atkārtojumu otrdienās plkst. 22:00

Māris Zanders RīgaTV 24 virtuvē runā par Bērziņu, ...

Pirmajā raidījumā Māra Zandera studijas viesi bija Edgars Jaunups un Kaspars Rolšteins. Raidījumā tika apskatītas dažādas tēmas: Latvijas musulmaņi paši mierīgākie pasaulē!; Kāpēc tādas cīņas ap Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu? Lembergs dod mājienus; Prezidents Bērziņš „sanaidojies” ar gejiem?.

Raidījumā skaļākā diskusija izvērtās par Valsts Prezidenta Andra Bērziņa homofobajiem izteikumiem attiecībā uz seksuālajām minoritātēm.  Bērziņa paziņojums par seksuālo minoritāšu spēku un ietekmi radīja diskusiju par pašu prezidentu, viņa izteikumu pamatojumu, iemeslu un sekām. Kas spēj ietekmēt prezidenta izteikumus? Vai šādi izteikumi ir saistīti ar drīzumā notiekošajām prezidenta vēlēšanām? Vai šī ir bijusi neveikla pārteikšanās vai pamatots viedoklis?

Raidījumā tika skaidrots, kādus mājienus dod ZZS premjera amata kandidāts Aivars Lembergs un, par ko viņš konfliktē ar Raimondu Vējoni? Tāpat tika runāts par teroraktiem Parīzē. Vai Latvijā ir iespējami draudi no musulmaņu puses? Vai Latvijā dzīvojošie musulmaņi ir toleranti un mierīgi?

 Raidījumā „Kur tas suns aprakts?” katru nedēļu kopā ar Māri Zanderu un vēl diviem politiskās dzīves pazinējiem tiek apskatītas pēdējās nedēļas aktualitātes politikā. Māris Zanders savus viesus aicina kanāla RīgaTV 24 virtuvē, lai neformālā gaisotnē skaidrotu nevis kas un kur, bet tieši kāpēc, tādējādi precīzi analizējot, iztirzājot un izklāstot aktuālās tēmas. Zanders skaidro, ka izvēlējies runāt tieši RīgaTV 24 studijā - virtuvē, tāpēc, ka studijai ir simboliska nozīme, jo sarunas notiek par politiskās dzīves virtuvi. Par raidījuma saukli tiek izvēlēts – „VIP – virtuve, intrigas, politika”.