1dienas
13stundas
45minūtes
10sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pēc atteikšanās apkalpot klientus latviski, veikala 'Postcard' darbiniece atstādināta no darba
foto: Shutterstock
Saskaņā ar klientes rakstīto, pārdevēja runājusi krievu valodā, izturējusies agresīvi un norādījusi, ka tas ir "krievu veikals".
Sabiedrība

Pēc atteikšanās apkalpot klientus latviski, veikala 'Postcard' darbiniece atstādināta no darba

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Veikala "Postcard" darbiniece pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanos apkalpot latviešu valodā atstādināta no darba ar brīdinājumu līdz Valsts valodas centra (VVC) lēmumam par viņas valodas prasmēm, pavēstīja veikala pārstāvji.

Pēc atteikšanās apkalpot klientus latviski, veikal...

"Mēs kategoriski nepiekrītam darbinieces izteikumiem un nosodām viņas rīcību. Klientu apkalpošanai vienmēr ir jānotiek valsts valodā, un personiskas domstarpības jārisina pēc darba laika, ārpus komerctelpām," uzsver "Postcard" pārstāvji.

Tāpat veikala pārstāvji norādīja, ka darbiniece strādāja dažas dienas un incidents noticis pārbaudes laikā.

Turpmāk, lai uzlabot apkalpošanas kvalitāti, tikšot atjaunoti iekšējie kārtības noteikumi un rūpīgāk tiks pārbaudīta to izpilde, atzīmēja veikala pārstāvji.

Tirdzniecības centra "Mols" pārstāvji norādīja, ka administrācija atkārtoti atgādinās visiem nomniekiem par iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, īpašu uzmanību pievēršot valsts valodas lietošanai.

Savukārt atkārtota pārkāpuma gadījumā telpu nomas līgums paredz tirdzniecības centram tiesības lemt par tā laušanu, informēja "Mola" pārstāvji.