Policija uzsākusi resorisko pārbaudi par Daugavpils parkā atrasto bērnudārznieci
foto: Shutterstock
Iedzīvotāja parkā bija pamanījusi nepieskatītu bērnu un ziņojusi policijai.
112

Policija uzsākusi resorisko pārbaudi par Daugavpils parkā atrasto bērnudārznieci

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Valsts policija saņēma ziņojumu, ka Daugavpilī kāda trīs gadus veca meitene tika pamanīta viena pati klīstam pa parku. Tika noskaidrots, ka meitene patstāvīgi bija izkļuvusi no pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas. Valsts policijas Latgales reģiona Dienvidlatgales iecirkņa darbinieki ātri reaģēja uz ziņojumu un devās uz notikuma vietu. Meiteni, kura nebija cietusi, nogādāja Daugavpils bāriņtiesā, kur vēlāk ieradās arī viņas māte.

Policija uzsākusi resorisko pārbaudi par Daugavpil...

Trešdien, 18. septembrī ap pulksten 10.53 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju, ka Daugavpilī kāda iedzīvotāja pilsētas parkā ir pamanījusi aptuveni trīs gadus vecu meiteni, kura pastaigājās pa teritoriju viena pati. Likumsargi operatīvi ieradās notikuma vietā un sāka skaidrot notikušo.

Rezultātā noskaidrots, ka bērns patstāvīgi atstājis netālu esošās pirmsskolas izglītības iestādes teritoriju. Sākotnējā informācija liecina, ka kāds no pieaugušajiem atstājis vaļā bērnudārza vārtiņus, stāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Viņa pateicās nevienaldzīgajai sievietei, kas bērnu pamanījusi tuvējā parkā. 

Pēc notikušā iestādē esot veikta virkne organizatorisku pasākumu, atkārtota drošības instruktāža. Isupova skaidroja, ka bērnudārzā ir pārbaudīti un arī nomainīti vārtiņu slēdži. Tāpat jautājums vēlreiz tiks aktualizēts izglītības iestāžu vadītāju darba sanāksmē. "Personālam uzreiz bija jāziņo policijai," personāla kļūdu atzina Izglītības pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka, kamēr darbinieki mēģināja skaidrot, kur bērns palicis, zaudēts laiks un nevienaldzīgā garāmgājējā izrādījusies ātrāka.

Valsts policijas amatpersonas bērnu nogādāja Daugavpils bāriņtiesā. Saistībā ar šo notikumu policija ir uzsākusi resorisko pārbaudi.