FOTO: sabiedrība pārsteigta par cenu atšķirībām divos zināmos veikalos
foto: LETA
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība

FOTO: sabiedrība pārsteigta par cenu atšķirībām divos zināmos veikalos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "Facebook” vētrainas diskusijas izsaukušas cenu atšķirības starp veikalu “Maxima” un “Depo.”

FOTO: sabiedrība pārsteigta par cenu atšķirībām di...

“Interesantas cenu starpības. Kamēr var cirpt, ir jācērp,” vairākus foto ar cenu atšķirībām parakstījis “Slepenais pircējs”.

Fotogrāfijās redzams, ka, piemēram, skābais krējums “Jaunpils. Zelta” veikalā “Maxima” maksā 2,47 eiro, bet veikalā “Depo” to var nopirkt tikai par 1,61 eiro. Savukārt kviešu miltus “Dobele” “Maxima” iespējams iegādāties pa 2,39 eiro, kamēr veikalā “Depo” par 1,77 eiro. Rīsi ekstra savukārt "Maximā" maksā 3,89 eiro, kamēr “Depo" bez atlaižu kartes 2,94 eiro, tātad gandrīz eiro atšķirība. 55 centu atšķirība vērojama arī zirņiem "Bonduelle" - “Depo” tie maksā 1,50 eiro, kamēr "Maximā" 2,05 eiro.

Uz ierakstu reaģējuši liels skaits Latvijas iedzīvotāju. Kā norāda Vita, viņasprāt, “Depo” saimnieki mācījušies, ka nauda jātaisa uz apgrozījumu: “Tas tāds sens tirgotāju likums. Un kā ir citās bodēs? Uzliek tai precei 200 procentu uzcenojumu un gaida ka viņu nopirks. Nenopērk pirmajā dienā, nopirks pēc nedēļas...Beigsies termiņš, norakstīs, izmetīs...kaut kā tā tas notiek.”

Kāds cits uzskata, ka cenu atšķirība meklējamā faktā, ka "Depo" nav pārtikas veikals, līdz ar to veikals uz šīm precēm nepelna. Daudzi piemin, ka novērots, ka "Maxima" cenas kāpušas un tas vairs nav lētākais veikals. ""Maxima" vienas nakts laikā tā maina cenas līdz pat 2,00 eiro uzcenojumu, ka iespējams, paši ražotāji nemaz nezina, kāpēc viņu produkcijai vairs nav noieta. Es teikšu, ka "Maxima”, "Rimi” un "LIDL" ir dārgākie veikali,” norāda Larisa.

Nikola piebilst, ka ne tikai pārtikas cenas būtiski atšķiras - "Depo” lētākas esot arī tādas lietas kā kafija, veļas pulveri un veļas mīkstinātāji. Kāds cits salīdzinājis, ka "Depo" cenas vēl vairāk atšķiroties no "Rimi" cenām. Agita pauž, ka, piemēram, vīns "Maori Bay" "Rimi" maksā uz pusi dārgāk kā "Depo".