“Skrīveru Pārtikas Kombināts” pauž neizpratni: leģendārās konfektes “Gotiņa” izbrāķētas dalībai Brīvdabas muzeja gadatirgū
foto: Skrīveru pārtikas kombināts/ Facebook
Leģendārās konfektes “Gotiņa” nekvalificējas dalībai Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgum.
Sabiedrība

“Skrīveru Pārtikas Kombināts” pauž neizpratni: leģendārās konfektes “Gotiņa” izbrāķētas dalībai Brīvdabas muzeja gadatirgū

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos plašu sašutumu izraisījusi SIA “Skrīveru Pārtikas Kombināts” ziņa, ka tās leģendārās konfektes “Gotiņa” nav kvalificējušās dalībai Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Mūsdienu amatniecības gadatirgum 2024.

“Skrīveru Pārtikas Kombināts” pauž neizpratni: leģ...

“Diemžēl šobrīd izskatās, ka nevarēsim iepriecināt jūs ar saviem gardumiem Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Mūsdienu amatniecības gadatirgū 7. un 8.septembrī, jo neesam kvalificējušies “finālam”. Katrs populārs tirdziņš un pasākums, ko parasti rīko valsts sektors, ar veselu burzmu birokrātijas, ir kā izdzīvošanas šovs! Lēmumu pieņēmējiem nav ne jausmas par to, kā notiek ražošana, tirdzniecība, un nezina pat to, ka daudziem, jau piesakoties tirdziņiem, tas tiek laicīgi plānots (izejvielu iegāde, resursi utt).,” pausts SIA “Skrīveru Pārtikas Kombināts” ierakstā “Facebook”.

Uzņēmums pauž neizpratni par to, kā iespējams, ka plašajā Brīvdabas muzejā vieta atrodas tikai 50 pārtikas ražotājiem un 220 nepārtikai.

“Zinām, ka daudzi atmet ar roku un necīnās, bet mēs esam izbrīnīti, kā konfektes “Gotiņa” ar tautasdziesmu katrā papīriņā, Latviskā Mantojuma zīmi, 100% roku darbu, būdama ražotne, kas pastāv kopš 1956. gada un nav atrodama lielveikalu “ķēdēs”, var neiederēties Brīvdabas tirgus konceptā?” sašutumu nespēj “Gotiņas” ražotāji, piebilstot, ka pieteikumu dalībai aizpildīja jau pirmajās dienās.

Tāpat ražotāji arī publicējusi saņemto atteikuma e-pastu, kurā tiek norādīts, ka daudzo pieteikumu dēļ “Skrīveru Pārtikas Kombināts” neizturēja konkurenci ar savu produkciju. 

Uz notikušo reaģējuši arī vairāki pašmāju ražotāja atbalstītāji, norādot, ka “izskatās kā viss latviskais un senču mantotais mūsdienās nav cieņā!”

Vairums pauž sašutumu par frāzi, ka "Skrīveri" nav izturējuši konkurenci, sakot, ka "Skrīveru ražotās konfektes ir Latvijas lielākais gardums" un "mūsu valsts simbols".

Savukārt Inguna uzskata, ka šīs Brīvdabas muzeja kastings ir vienkārši šausminošs: "Nav skaidrs, kā tiek izvērtēta prece. Kāpēc viens mohēras adītājs ir gana tautisks, bet otrs ne? Kāpēc viens drīkst tirgot tikai lina kleitas, bet otrs visu iespējamo. Kāpēc viena pērļotāja labāka par otru?"

Daudzi pauž, ka "Skrīveru pārtikas kombināta" ražotā "gotiņa" ir bērnības garša, bet viss pārējais ir kārtējais birokrātijas un konkurentu izraisīts murgs.