112

FOTO, VIDEO: liesmas turpina plosīties Ganību dambja angāros, kur deg titāna skaidas un eļļa; teritorijas apsaimniekotāji nesen sodīti par neatbilstošu atkritumu uzglabāšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Trešdien ugunsgrēka likvidēšanai angāros Ganību dambī SIA "Rīgas ūdens" piegādā granti un smilti, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā. No objekta pārstāvjiem SIA "LLR-Ecotech" tika saņemta informācija, ka degošajos angāros atrodas titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, kā arī naftas produktus saturošas eļļas, skaidro Valsts vides dienests (VVD).

FOTO, VIDEO: liesmas turpina plosīties Ganību damb...
Ugunsgrēka dzēšana angārā Ganību dambī (foto: Lita Millere / LETA)

Ganību dambī deg angārs, izplatot kodīgus dūmus; 07.08.2024.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, kā arī šlūteņu un putu specializētais automobilis.

Sadarbībā ar Rīgas domi tiek organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kas ļautu noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē.

Papildus tiek īstenoti pasākumi, lai no liesmām nosargātu vēl vienu blakus esošo angāru.

Patlaban ugunsgrēka dzēšanai Ganību dambī Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde piesaistījusi pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens", kas piegādā kravas ar granti un smiltīm. Tāpat objektā atrodas SIA "Rīgas satiksme" tehnika.

Valsts vides dienests (VVD) jau iepriekš konstatējis neatbilstības degošajā noliktavu zonā Ganību dambī un pirms mazāk nekā mēneša piemērojis administratīvo sodu par darbību un atkritumu uzglabāšanu ārpus atļautās teritorijas, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Viņa informē, ka paliekošā piesārņojuma apjoms gruntī un gruntsūdeņos tiks vērtēts pēc dzēšanas darbu pabeigšanas, veicot ģeoekoloģisko izpēti.

Kā vēstīts, šodien Rīgā izcēlies ugunsgrēks kādā angārā Ganību dambī, apkārtnē izplatoties melniem un kodīgiem dūmiem. Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums uz šo ugunsnelaimi saņemts plkst.13.53.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, kā arī šlūteņu un putu specializētais automobilis.

Kā novēroja LETA, notikuma vietā strādā daudz ugunsdzēsēju, visa teritorija ir norobežota, angārs tiek dzēsts, izmantojot dažādu tehniku, tostarp ar autopacēlāju no augšas.

Ugunsgrēka vietā ir izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc VUGD aicina Ganību dambja apkārtnē Rīgā iedzīvotājus aizvērt ēku logus, durvis, izslēgt ventilācijas un rekuperācijas iekārtas.

Blakus notikuma vietai ir ierobežota satiksme pa Ganību dambi.