Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
112

VIDEO: dzērājšoferis Iļģuciemā gaišā dienas laikā iemieg pie stūres un izraisa avāriju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Sestdienas, 13. jūlija, pēcpusdienā pēc pulksten 5 kāds braucējs pamanījās sagādāt spraigus mirkļus vairākiem Iļģuciema iedzīvotājiem. Aculiecinieki novēroja, ka “Nissan” markas spēkrata šoferis pie stūres bija tik ļoti saguris, ka transportlīdzekļa vadīšana ceļu satiksmē cilvēkam kļuva par nepārvaramu apgrūtinājumu.

VIDEO: dzērājšoferis Iļģuciemā gaišā dienas laikā ...

Par kādu neadekvātu autovadītāju, kuram ir acīmredzamas grūtības savaldīt savu spēkratu un noturēt to uz ceļa, Iļjam, sestdienas pievakarē pastaigājoties pa Buļļu ielu, telefona klausulē pastāstīja paziņa. Pēc dažām minūtēm jau pats Iļģuciema apkaimes iedzīvotājs tikai dažu metru attālumā vēroja neprātīgā šofera “veikumu”.

“Viņš brauca no Dzegužkalna puses. Kā viņš stāsta, viņš it kā aizmiga. Tādēļ, ka automašīna brauca pietiekami lēni, un viņš sāka iebraukt pretējā joslā un nedaudz aizķēra “Volkswagen Bora”, kas tur stāvēja un “Toyota”. “Toyotu” viņš ļoti spēcīgi. Viņš pilnīgi durvīm “skaidu noņēma”. Nezinu, kas ar tiem pasažieriem,” komentēja aculiecinieks.

Iļja stāsta, ka trieciena brīdī “Nissan” šoferis esot pēkšņi pamodies un, asi sitot pa gāzes pedāli, centies braucamrīku pagriezt atpakaļ savā braukšanas joslā, taču manevrs bija novēlots un izvēlētais ātrums – neatbilstošs. “Un uzbrauca tieši virsū stabam. Redzams, ka viņš tam uzbrauca tādā ātrumā, ka viņš apmetās otrādi. Stabs bija nogāzts un automašīna apgāzās otrādi.”

Mata tiesas attālumā no nāves vai vismaz smagām traumām nonāca kāds seniors, kurš gaidīja piebraucam sabiedrisko transportu. “Mēs redzējām, ka pieturā sēdēja kāds kungs. Viņam laikam ausi aizķēra. Cilvēki stāsta, ka smaka, kas izplatījās no šī vadītāja izelpas, bija aptuveni trīs promiles,” stāsta Iļja.

Negadījuma vietā strādāja arī likumsargi, kuri fiksēja sadursmes sekas un ar dzelteno lentu norobežoja avārijas vietu.

“Notika sadursme starp divām vieglajām automašīnām, kā rezultātā viena no tām iebrauca stabā un apgāzās uz jumta. Ceļu satiksmes negadījumā cieta abu transportlīdzekļu vadītāji, kuri ar gūtajām traumām tika nogādāti medicīnas iestādē,” norāda Valsts Policijas pārstāve Līna Bogdane.

Par ārdīšanos uz brauktuves Iļģuciemā policijas darbinieki ir uzsākuši administratīvā pārkāpuma procesu un izmeklē negadījuma apstākļus. Par promilēm šobrīd nekas nav zināms, tiek gaidīts slēdziens no medicīnas iestādes.