Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kur tad palika spēcīgais negaiss? VIDEO: Olaines pusē saules paneļi lido pa gaisu kā pūciņas, bet citur no lietus ne miņas
foto: ekrānuzņēmums no video
Kadrā redzamie "netīrumi" nekas cits kā pa gaisu lidojoši saules paneļi.
Sabiedrība

Kur tad palika spēcīgais negaiss? VIDEO: Olaines pusē saules paneļi lido pa gaisu kā pūciņas, bet citur no lietus ne miņas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daudzi cilvēki Pierīgā un citos Latvijas reģionos rauc pieri, kur tad palika spēcīgais negaiss, pirms kura visā valstī tika izsludināts oranžais brīdinājums. Tomēr ir vietas Latvijas dienvidu rajonos, kur negaiss bijis pamatīgs un radījis lielus zaudējumus.

Kur tad palika spēcīgais negaiss? VIDEO: Olaines p...

Sestdienas vēlā vakarā glābšanas dienestiem nav bijis daudz izsaukumu saistībā ar negaisu radītiem postījumiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sociālajos tīklos aculiecinieki ziņo, ka Olainē plosījies virpuļviesulis, kas tostarp apskādējis saules paneļu parku.

Tāpat redzams, ka spēcīgs lietus piemeklējis arī citas vietas Kurzemē un Zemgalē, tomēr ir vietas Latvijā, kur nav nopilējusi pat mazākā lietus pilīte.

Dienestā norādīja, ka glābēju palīdzība šajā gadījumā nav lūgta. Olainē bijuši vien divi izsaukumi par nolūzušiem kokiem. Un arī pārējā valsts teritorijā viss ir mierīgi, ar maz izsaukumiem, norādīja dienestā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sestdienas pievakarē Šauļu apkaimē, Lietuvā, novērots tornādo jeb virpuļviesulis. Šis negaisa mākonis sešos vakarā atradās austrumos no Šauļiem un netālu no Latvijas robežas.

Cits pērkona negaiss šķērsoja Kurzemes centrālo daļu virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem, pērkons dārdējis arī Pāvilostas pusē.