Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
112

VIDEO: Baldonē motociklists pamatīgā žvingulī traucas uz 140 km/h un bēg no policijas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Divu vīriešu vairumā iegādātais alkohols raisīja interesi pārdevējām kādā veikaliņā Baldones pusē. Tā kā abi pircēji jau bija kunga dūšā un savus pirkumus grasījās pārvest, izmantojot motociklu, par redzēto veikalnieces ziņoja pašvaldības policijai.

VIDEO: Baldonē motociklists pamatīgā žvingulī trau...

Likumsargi motociklu pamanīja Baldones pievārtē. Apstāties šoferis negrasījās un, par spīti pilsētai, lielā ātrumā mēģināja no policistu redzesloka izrauties.

“Iebrauca Baldonē ar ātrumu virs 140 kilometriem stundā – pa šīm šaurajām ielām tas bija visai bīstams pasākums. Iebrauca arī tālāk pilsētā, kur pārkāpa visu, ko var pārkāpt, proti, brauca pie sarkanās gaismas, zem “ķieģeļiem” un citām ceļazīmēm,” pastāsta Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Visu laiku policijas busiņš sekoja motociklam, un kādā brīdī izskatījās, ka bēgošais vadītājs varētu ceļu turpināt pa gājēju celiņu, kur spēkratam nebūtu iespēja sekot, tādēļ, izvērtējot vairākus soļus uz priekšu, likumsargi ar auto motobraucēju nostūma no ceļa.

Viens no braucējiem bija sasitis kāju, tādēļ uz notikuma vietu izsaukta arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi.

Likumsargu ķermeņa kamerās fiksēts šāds dialogs:

“Policists: Kāpēc muki?
Motociklists: Negribēju, lai noķer.
Policists: Kāpēc negribēji, lai noķer?
Motociklists: Tāpēc, ka es dzēris esmu.
Policists: Cik daudz izdzēri?
Motociklists: Pat nevari iedomāties, cik daudz. (..) Nevaru izrēķināt to visu.”

Bomiņš par motocikla vadītāju stāsta: “Vadītājs bija stiprā alkohola reibumā – alkometrs uzrādīja, šķiet, 2,2 promiles. Jāatzīst, ka vadītājs ir bez vadītāja apliecības, nekad tādas nav bijis. Motocikls nav reģistrēts, nav braukts, nav tehniskās [apskates], nav pilnīgi nekā. Pasažieris ir bijis bez ķiveres. Tad vien spējam iedomāties, ja pie tāda ātruma notiktu kāda nelaime, skaidrs, ka, visticamāk, varēja ciest pats motobraucējs un jebkurš satiksmes dalībnieks.”

Tā kā likums paredz, ka par katru pārkāpumu atsevišķi tiek piemērots sods, tad vīrietis ticis pie vairāku tūkstošu lielas nastas.