Divdomīgā situācijā pieķertā Madara Lasmaņa pēcteci Jelgavas novada domes vadītāja amatā mēģinās ievēlēt trešdien
foto: Evija Trifanova/LETA
Madars Lasmanis
Novadu ziņas

Divdomīgā situācijā pieķertā Madara Lasmaņa pēcteci Jelgavas novada domes vadītāja amatā mēģinās ievēlēt trešdien

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju domnieki mēģinās ievēlēt trešdien, 10.jūlijā. Ārkārtas domes sēde saistībā ar deputātu pieprasījumu domes priekšsēdētāja ievēlēšanai plānota trešdien plkst.9.

Divdomīgā situācijā pieķertā Madara Lasmaņa pēctec...

Jau ziņots, ka septiņi Jelgavas novada domes deputāti iesnieguši domē priekšlikumu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu priekšsēdētāja ievēlēšanai.

Iesniedzēji norāda, ka Jelgavas novada dome vairāk nekā divus mēnešus nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, kas ir viens no Pašvaldību likuma 70.pantā minētajiem iemesliem domes atlaišanai. "Situācija, ka pašvaldības dome ilgstoši darbojas bez domes priekšsēdētāja, ir steidzami jānovērš," pausts iesniegumā.

Kopš 3.aprīļa, kad par atkāpšanos paziņoja līdzšinējais domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA), ir aizvadītas vairākas, tostarp ārkārtas domes sēdes, taču jautājums par domes vadību tajās nav bijis iekļauts.

Lasmanis par atkāpšanos no amata paziņoja 3.aprīlī, aptuveni stundu pirms Jelgavas novada domes sēdes, kurā bija paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot viņu no amata saistībā ar divdomīgu video, kurā bija redzams, kā Lasmanis, attālināti vadot domes Budžeta komisijas sēdi no automašīnas, pievēršas kādas sievietes kājām.