Kultūra
2015. gada 1. februāris, 21:59

Kino cienītāji aicināti uz Latvijas jauno režisoru maģistra darbu skati

Jauns.lv

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina uz jauno kinorežisoru maģistra darbu skati.

Jauno režisoru diplomdarbu īsfilmas būs skatāmas 4.februārī kinoteātrī "Splendid Palace", pēc tam februārī un martā Kaņepes Kultūras centrā, Kinomuzejā un Teātra bārā.

Kursa vadītājs ir režisors Gatis Šmits. Divus semestrus ar studentiem strādājis arī Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins.

"Šī kursa studenti ir saņēmuši augstvērtīgu profesionālo treniņu un katrs no tiem ir spējis izveidot savu neatkārtojamu, personisku rokrakstu," atzinis Šmits.

Maģistra darbu skatē "Splendid Palace" būs iespēja vērot piecu jauno režisoru veikumu.

Jāņa Ābeles filma "Augstāk par zemi" stāsta par laiku, kad jaunieši Jēkabs, Linda un Rihards bauda romantisku, bohēmas pilnu pavasari, Rīgā plaukst ābeles un nenovēršami tuvojas karš.

Režisore Marta Herca uzņēmusi filmu "Mans kauss plūst pāri malām". Roberts dzīvo svētā dzīvi. Viņš nežēlo sevi darbā un nesavtīgi kalpo cilvēkiem. Roberta dzīves drošo pamatu satricina Bībeles grupas dalībniece Laila.

Jurijs Skorobogatovs filmā "Skrūvgriezis" vēsta par darbmācības skolotāju, apdrošināšanas krāpniekiem, valūtas maiņas punkta darbiniekiem un kabatzagļiem, kas iesaistās cīņā uz dzīvību un nāvi par somu ar grūti konvertējamu valūtu.

Valērija Oļehno filma "Papa" ir par tēvu, kurš, atgriezies no cietuma, cenšas atjaunot attiecības ar dēlu. Labie nodomi saduras ar negaidītiem šķēršļiem. Tēvs un dēls kopā pavada neaizmirstamu dienu, kas vienam no viņiem izrādīsies pēdējā.

Savukārt Madara Didrihsone filmā "Regīna" stāsta par teorētiskās fizikas profesoru, kurš saduras ar neatrisināmu problēmu - savām pirmajām attiecībām ar reālu sievieti.

Jauno režisoru filmas tapušas ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

BNS