Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lūdz palīdzēt smagi cietušam slēpošanas instruktoram Jānim Kamšam; viņš ir viens no izdzīvojušajiem latviešiem avārijā Austrijā
foto: Facebook
Jānis Kamšs.
Sabiedrība

Lūdz palīdzēt smagi cietušam slēpošanas instruktoram Jānim Kamšam; viņš ir viens no izdzīvojušajiem latviešiem avārijā Austrijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

"Pirms pāris nedēļām ziņās informēja par smagu avāriju Austrijā, kur četri jauni vīrieši aizgāja bojā (trīs no tiem latvieši), divi izdzīvoja. Izrādās - viens no diviem izdzīvojušajiem ir Aivja un Andras puika," soctīkla "Facebook" grupā "Baldones pilsētas un pagasta iedzīvotāju forums" raksta lietotāja Dzintra Šulce.

Lūdz palīdzēt smagi cietušam slēpošanas instruktor...

"Kurš tad nepazīst Aivi, atsaucīgo un rūpīgo automeistaru, kurš ilgus gadus strādāja Māra darbnīcā... Tagad pienācis brīdis, kad palīdzība vajadzīga Aivja Jānim... Ārstēšana Austrijā jāturpina ar to, kas izdarāms Latvijā, bet transportēšanai vajag speciāli aprīkotu mašīnu... Jānim palaimējās avārijā izdzīvot, nu tad palīdzēsim ar to, ko spējam, sametīsim ceļanaudu. Cipars it kā liels, bet mūsu ir daudz, atliksim kaut cik no tā, ko varbūt iztērētu ne tik svarīgām lietām," vēstīts "Facebook" ierakstā.

Lūgumu pēc palīdzības publicēja arī Jāņa māsa Linda:

"Jānis Kamšs ir 34 gadus jauns. Dzīvespriecīgs un aktīvs. Jāņa sirdslieta un nodarbošanās ziemas periodā ir slēpošanas un snovborda instruktors. Ikdienā Jānis darbojās ar dažādu priekšmetu un mēbeļu izgatavošanu no koka."

Šī gada 30. maijā Jānis cieta smagā auto avārijā Austrijā, kuras rezultātā salauza mugurkaulu, vairākas ribas un smagi traumēja abas plaušas. Diagnoze - pēdējā kakla skriemeļa C7 un pirmā krūšu T1 dislokācijas lūzums ar mežģījumu. Austrijā Grācas Universitātes slimnīcā viņam ir veiktas divas mugurkaulu stabilizējošas operācijas. Līdz 30. jūnijam turpināsies viņa ārstniecības process iepriekš minētajā slimnīcā. Pēc 30. jūnija ir jāuzsāk rehabilitācijas kurss, kurš ar Jāņa diagnozi ir nepieciešams 6 mēnešu garumā.

Ģimene lūdz palīdzību pārvešanai no Austrijas uz Latviju, kas smago traumu dēļ ir iespējama tikai medicīnas personāla uzraudzībā. Izmaksas par medicīnisko repatriāciju sastāda 25 000 - 30 000€.