<<
112
2024. gada 22. maijs, 10:14

17 gadus vecās meitenes traģiskā bojāeja Salaspilī: vienu vilcienu ieraudzīja, bet otru ne - līdz glābiņam pietrūka viena soļa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdienas rītā Salaspilī notika traģisks negadījums. Meitenes dzīve aprāvās uz dzelzceļa. Šķērsojot sliežu ceļus, viņa runājusi pa telefonu, un tas licis aizmirst pašu galveno - drošību, ziņo raidījums "Degpunktā".

Vakar no rīta pie Salaspils stacijas dzelzceļa pārbrauktuves valdīja saspringta atmosfēra. Jaunās meitenes līķis, pārklāts ar spīdīgu foliju, gulēja aiz pasažieru vilciena. Vilcienam, kas Salaspils stacijā bija apstājies 8:33 no rīta, nācās strauji nobremzēt, kad priekšā parādījās cilvēks. Diemžēl bremzēšanas ceļš izrādījās par garu un skolnieci notrieca. Pēc incidenta pasažieri vagonos tika turēti vēl desmit minūtes, līdz atvērās durvis.

Apkārtējie sākotnēji minēja vairākas versijas par negadījuma apstākļiem un meitenes vecumu, taču ir acīmredzams, ka notikušais ir klajas neuzmanības rezultāts. "Parasti, kad vilciens pārbrauc pāri pārbrauktuvei, tas taurē, bet šoreiz tas taurēja ļoti ilgi. Ļoti. Mēs visi, pārējie darbinieki, izgājām paskatīties, kas notiek. Vilciens nevar momentāli nobremzēt. Varbūt austiņas bija un bērns nedzirdēja. Ieraudzījusi vienu vilcienu, viņa to palaidusi garām, bet nav ieraudzījusi tuvojamies otru vilcienu, jo tie bijuši burtiski viens aiz otra. Un viņa skrēja atpakaļ, gandrīz aizskrēja, bet tajā brīdī viņu aizķēra," par notikušo stāsta kaimiņu veikala darbiniece Jolanta.

Policijā ziņo, ka bojā gājusī ir 17 gadus veca jauniete. Par šo incidentu ierosināta krimināllieta. Sacīja Valsts policijas pārstāve Krista Andersone. "Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas meitene droši vien nesagaidīja atļauju šķērsot dzelzceļa sliedes un nepamanīja, ka no otras puses arī tuvojas vilciens."

"Latvijas dzelzceļa" pārstāvji arī analizēja situāciju un secināja, ka meitene varētu paspēt šķērsot ceļus, ja turpinātu virzīties uz priekšu. Līdz glābšanai pietrūka viens solis. Meitene nevis skrēja tālāk, bet, ieraugot vilcienu ar sānskatu, skrēja atpakaļ. Tas redzams video ierakstā, kuru nepublicē ētisku apsvērumu dēļ.

Dainis Zvaners, "Latvijas dzelzceļa" galvenais tehniskais inspektors, sacīja: "Traģisks, protams, gadījums, kura varēja nebūt. Laikam telefons atradās blakus ausij brīdī, kad notika satiksme, kad tika pieņemts nepareizs lēmums - pāriet ceļu uzreiz aiz viena vilciena un diemžēl pakļūt zem pretim braucošā vilciena."

Grūtus brīžus droši vien piedzīvo arī kompānijas "Vivi" šoferis, kuram tagad nākas samierināties ar to, ka viņa vadītais vilciens notriecis cilvēku. Kompānija sola maksimāli palīdzēt savam darbiniekam. Edgars Butāns, "Vivi" komunikāciju un mārketinga daļas vadītājs: "Vadītājiem šādās situācijās mēs sniedzam psiholoģisko palīdzību pēc vajadzības. Ja psihologa konsultācija nav nepieciešama un mašīnists atsakās ņemt atvaļinājumu, viņš var turpināt darbu. Bet no savas puses šādās situācijās mēs parasti piedāvājam psiholoģiskas konsultācijas."