foto: Ekrānšāviņš
Pēc Valentīndienas pamatīgi nokritušās “uzskrūvētās” ziedu cenas
Ļaudis sociālajos tīklos novērojuši, ka tikai vienu dienu pēc Valentīndienas ziedi lielveikalos kļuvuši teju divas reizes lētāki.
Sabiedrība
2024. gada 15. februāris, 18:11

Pēc Valentīndienas pamatīgi nokritušās “uzskrūvētās” ziedu cenas

Jauns.lv

Ļaudis sociālajos tīklos novērojuši, ka tikai vienu dienu pēc Valentīndienas, ziedi lielveikalu ķēdē “Rimi” un tirdzniecības centrā “Mols” kļuvuši teju divas reizes lētāki.

14. novembrī, kad tiek atzīmēta “visu mīlētāju diena” pasaulē tiek iegādāti vairāk ziedi nekā jebkurā citā datumā. Apvienotās Karalistes floristu asociācija norāda, ka Valentīdienā tiek pārdoti aptuveni 250 miljoni puķu, no kurām populārākās ir sārtas rozes.  

Kamēr romantika, jeb, iespējams, kultūras spiediens, daudzus mudina 14. februārī savus dzīvesbiedrus iepriecināt ar ziediem, vairāki ļaudis mikroblogošanas vietnē “X” norādījuši, ka šajā datumā cenas tiek pamatīgi “uzskrūvētas”.

“Kā man patīk pēcsvētku akcijas - Rimi šodien lielas atlaides ziediem. Varēšu par puķēm ne tikai mājās, bet arī darbā priecāties,” sajūsmā dalās Laura.

“Pēc svētkiem atlaides būs 70-90 procentiem ziedu. Būs jāiet noirkt tulpju pušķis,” teiktajam piekrīt Sigija.

“Es arī šodien pratos nopirkt vienus no saviem mīļākajiem ziediem,” par izdevīgajām cenām priecājas kāda iedzīvotāja.

Kā liecina iedzīvotāju uzņemtie foto, rožu pušķi ar 50 centimetru gariem kātiem lielveikalā “Rimi” 14. februārī bija iespējams iegādāties par 9 eiro un 99 centiem, bet jau nākamajā dienā – par šokējošiem 99 centiem.

Bet tirdzniecības centrā “Mols” ziedu tulpju puškis ar 35 centimetru gariem kātiem Valentīndienā maksājis 24 eiro un 99 centus, bet dienu vēlāk – vien 7 eiro un 49 centus.

Vairums iedzīvotāju par lielveikala “brīnumcenām” pauduši sajūsmu, tomēr skaidrs ir viens – tie, kas ziedus iegādājas 14. februārī spiesti atvadīties no dubultīgas vai pat četrkārt lielākas summas nekā tie, kas iepriecināja sevi ar tiem nākamajā dienā.

“Viņiem tulpju pušķis aizvakar maksāja 25eur. Galīgi bez kauna,” par cenu svārstībām nosodījumu pauž kāds džentlmenis.