foto: ekrānuzņēmums no video
"Es sākumā nespēju noticēt!" Rīdzinieki panikā - dzīvokļa tualetes podā regulāri uzrodas nelūgti viesi
Žurka, kas izpeld no tualetes poda, ir pēdējais, ko cilvēks vēlētos redzēt.
Sabiedrība
2023. gada 23. decembris, 10:37

"Es sākumā nespēju noticēt!" Rīdzinieki panikā - dzīvokļa tualetes podā regulāri uzrodas nelūgti viesi

Jauns.lv

Daudzdzīvokļu mājā Rīgā kādā dzīvoklī notiek šokējošas lietas - no poda izpeld žurkas. Iedzīvotājiem bail apmeklēt tualeti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsās Elīna, kurai pieder dzīvoklis mājā Āgenskalnā. Tur šobrīd dzīvo īrnieki, kuri pagājušās nedēļas vidū saimniecei ziņoja par nelūgtiem ciemiņiem podā - žurkām.

"Zvanīja iedzīvotāji un teica, ka jau otro reizi redz žurkas podā. Pirmajā reizē nodomājām, kas viņiem likās, bet nākamajā dienā sapratām, ka tiešām podā ir žurkas! Ja godīgi, es arī sākumā neticēju," saka Elīna.

Pagājušajā nedēļā, ceturtdien, Elīna pārbiedēto iedzīvotāju ziņojumu nodeva "Rīgas namu pārvaldniekam".

"Zvanīju, skaidroju. Tur teica, ka informāciju fiksējuši. Pienāca nākamā diena, piektdiena, iedzīvotāji jau bija iesūtījuši video [tajā iemūžinātas žurkas, kas cenšas izkļūt no poda]. Iedzīvotāji bija panikā! Šī bija jau trešā diena pēc kārtas. Es atkal, jau otro reizi, zvanīju uz "Rīgas namu pārvaldnieku". Atgādināju, ka dienu iepriekš zvanījusi, uzrakstījusi iesniegumu. Bet viņi atbild: jā, mēs redzam, pieteikumu esam saņēmuši, izskatīsim rindas kārtībā. Jautāju - ko nozīmē "rindas kārtībā"? Žurkas lien no poda! Cilvēki nevar aiziet uz tualeti! Viņi atbildēja, ka tāda ir kārtība, tur neko nevar darīt. Teica, ka problēmu risinās 2-3 darba dienu laikā," sašutusi ir Elīna.

Dzīvokļa īpašniece uzskata, ka apsaimniekotājam vajadzēja rīkoties nekavējoties, jo šāda situācija ir ārkārtēja, turklāt iedzīvotāji baidās kārtot dabiskās vajadzības, bet "Rīgas namu pārvaldnieks", pieturoties pie savas "kārtības", neko nav darījuši vairākas darba dienas arī nākamajās brīvdienās. "Es uzskatu, ka tā ir ārkārtas situācija. Žurkas lien no poda, bet neviens neko nedara! Gaidiet, jo mums ir kaut kāda kārtība."

"Bez Tabu" korespondents uzrunāja arī citus mājas iedzīvotājus, kuri pastāstīja, ka žurkas parasti uzturas mājas pagrabā, taču grauzēji podā ir kaut kas pilnīgi nedzirdēts.

Pēc sarunas ar dzīvokļa saimnieci Elīnu "Bez Tabu" otrdien, 19. decembrī, sazinājās ar "Rīgas namu pārvaldnieku". Tur apliecināja, ka deratizācija jau veikta. "Deratizācija tika veikta 19. decembrī, turklāt pārbaude notika arī RNP pārziņā esošajās blakus esošajās daudzdzīvokļu mājās. Deratizācija notiek plānveidīgi - četras reizes gadā. Tomēr šajā daudzdzīvokļu mājā tā veikta jau sešas reizes. Gadījumos, kad deratizācija nav vainagojusies panākumiem, to veic atkārtoti un par darba izpildītāja līdzekļiem. Situācija ar paaugstinātu grauzēju klātbūtni ēkās nav masveidīga un raksturīga dažām mājām," norāda "Rīgas namu pārvaldnieks".

Namu apsaimniekošanas kompānijā sacīja, ka deratizācija ir tikai viens no paveiktajiem darbiem. Vēl tika meklēta un atrasta vieta, kur žurkas iekļūst kanalizācijas sistēmā: "Darbinieki apsekoja dzīvojamās mājas koplietošanas telpas, lai noskaidrotu, kā grauzēji varēja iekļūt ēkas kanalizācijas sistēmā. Tika konstatēta iespējamā vieta — noņemts revīzijas korķis uz kanalizācijas caurules. Caurums tūlīt tika aizvērts.

Vēlāk "Bez Tabu" atkārtoti sazinājās ar dzīvokļa īpašnieci Elīnu. Viņa sacīja, ka pat pēc tam, kad it kā atraduši un aizdarījuši vietu, kur žurkas iekļūst kanalizācijas sistēmā, grauzēji tomēr redzēti. Iespējams, problēma ir atrisināta un pamanītās žurkas ir kanalizācijas caurulē palikušie iestrēgušie grauzēji.