foto: Valsts policija
Uz Ukrainu devies Valsts policijas ziedoto 20 transportlīdzekļu konvojs
Sabiedrība
2023. gada 18. decembris, 17:22

Uz Ukrainu devies Valsts policijas ziedoto 20 transportlīdzekļu konvojs

Jauns.lv

Šodien Valsts policija sadarbībā ar fondu “Uzņēmēji mieram” deva startu Valsts policijas ziedoto transportlīdzekļu konvojam uz kara skarto Ukrainu. Šoreiz šis ir īpašs konvojs, jo transportlīdzekļus un arī Valsts policijas darbinieku saziedotās dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm Ziemassvētkos nogādā paši policisti.

Kopumā šajā nodevumā ir iekļauti kopumā 20 dažādu marku Valsts policijas transportlīdzekļi. Par fonda “Uzņēmēji mieram” ziedotajiem līdzekļiem automašīnas tiek pārbaudītas un sagatavotas ceļam. Transportlīdzekļu saņēmēji ir gan Ukrainas Aizsardzības ministrijas, gan Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības.

Lai iepriecinātu gaidāmajos Ziemassvētkos un palīdzētu silti pārdzīvot ziemu, kopā ar automašīnu konvoju Ukrainā tiks nogādāti arī Valsts policijas darbinieku, kā arī Ropažu novada iedzīvotāju un kāda Tukuma bērnudārza sarūpētie ziedojumi un dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm.

“Nu jau 22 mēnešus Ukrainas tauta, mūsu draugi, cīnās par savu neatkarību un brīvību, par savu tautu. Mūsu pienākums ir viņiem palīdzēt, sniegt atbalstu tik daudz, cik vien ir mūsu spēkos. Visu šo laiku Valsts policija ir meklējusi veidus, kā palīdzēt Ukrainas tautai un mūsu kolēģiem Ukrainā – un mūsu palīdzība ar šo nebeigsies. Paldies partneriem, kas palīdz sagatavot šos nodevumus. Vienlaikus man ir gods būt kopā ar jums šodien, jo šis konvojs ir īpašs – automašīnu un ziedojumu nogādāšanā klātesoši ir Valts policijas amatpersonas un darbinieki. Vēlos pateikties katram no jums, kurš brīvprātīgi piekrita šīs automašīnas un sarūpētos ziedojumus nogādāt līdz Ukrainai. Paldies par drosmi un izšķiršanos par šo soli. Vēlam jums veiksmīgu un mierīgu ceļu, veiksmīgu atgriešanos mājup. Tas, ko jūs šobrīd darāt, ir ļoti svarīgi gan mūsu tautai, gan Ukrainas tautai. Slava Ukrainai!” pavadot kolēģus ceļā uz Ukrainu, teica Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins.

“Veltām šo konvoju ikvienam sagurušajam, lai atgādinātu, ka ārpus katra ikdienas izaicinājumiem, tūkstoš kilometru attālumā Ukrainas tauta cīnās arī par mūsu nākotni. Šīs 20 automašīnas dosies palīgā Ukrainas iekšlietu dienestiem uz Pokrovsku un Harkivu, Gaisa spēku pavēlniecībai Vinnicā, kā arī Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās gvardes vienībām uz Dņiprotetrovsku, Odesu, Zaporižji, Mala Daņiļivku, Iļinku, Hostomeļu. Automašīnas ir ļoti gaidītas un jau pēc ierašanās dosies kalpot uzdevumiem,” stāsta fonda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele.

Tāpat svinīgi pavadīt konvoju ceļā uz Ukrainu bija ieradies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā, paužot savu pateicību par sniegto atbalstu Ukrainas iekšējai drošībai un īpaši policistiem, kuriem kara dēļ ikdienā jāpilda arī cita veida ne tik policejiskas funkcijas.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts policija ir aktīvi atbalstījusi Ukrainas policistus un karavīrus. Pārskatot policijas materiāltehnisko nodrošinājumu, veicot nepieciešamos atjaunošanas pasākumus, un izvērtējot saņemtos palīdzības pieprasījumus, līdz šim ir sniegts plašs tehniskais atbalsts gan ar transportlīdzekļiem, gan droniem, ģeneratoriem, kā arī vecā dizaina formastērpiem un citām lietām Ukrainas struktūrām, kuras šobrīd strādā bezprecedenta kara apstākļos un kurām šāda veida palīdzība ir ļoti nepieciešama.

Kopš pirmajām kara dienām fonds “Uzņēmēji mieram” kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 8,5 miljonu eiro apmērā. “Uzņēmēji mieram” partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, Ziedot.lv, Twitter konvojs un citas palīdzības organizācijas. Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas bruņotie spēki.