112
2023. gada 12. decembris, 13:34

VIDEO: Balvu novadā negadījumā iekļuvis "Ecolines" pasažieru autobuss

Jauns.lv

12. decembra pēcpusdienā Balvu novadā uz autoceļa P47 noticis ceļu satiksmes negadījuma, kurā iesaistīts "Ecolines" pasažieru autobuss".

Aculiecinieka video redzams, ka autobuss ir nobraucis no ceļa un ieslīdējis grāvī. Notikuma vietā ieradusies Valsts policija.

Negadījums noticis ceļu posmā Rugāji-Balvi.

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka snigšanas un atkalas rezultātā pa vietējās nozīmes autoceļiem braukšanas apstākļi nav apmierinoši, kā rezultātā autobuss saslīdēja.

Tāpat "Ecolines" pārstāvji norādīja, ka uzņēmums strādā, apsekojot bīstamākos ceļa posmus, īpašu uzmanību pievēršot zemes ceļa posmiem un komunicē ar Latvijas autoceļu uzturētājiem, papildinot, ka apsaimniekotāju iespējas arī ir ierobežotas un nepieciešamības gadījumā var tikt pieņemts lēmums reisu izpildīt daļēji un/vai apbraukt bīstamo posmu pa lielākas nozīmes autoceļu.

Šobrīd nav zināms, vai negadījumā ir cietušie.

Pēdējā laikā šis nav pirmais gadījums, kurā iesaistīts "Ecolines" pasažieru autobuss. 8. decembra rītā uz Ventspils šosejas (A10) starp Tukuma apļiem notika autobusa un kravas automašīnas sadursme. Toreiz kopumā ievainojumus guva 6 cilvēki.

"Latvijas valsts ceļi" brīdināja, ka otrdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijas teritorijā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas, Vidzemes, Valmieras, Bauskas un Jelgavas šosejām visā to garumā, kā arī pa Rīgas apvedceļu abpus Daugavai.

"Ecolines" pasažieru autobusa un kravas automašīnas sadursme

Piektdien, 8. decembra rītā uz Ventspils šosejas (A10) starp Tukuma apļiem notikusi "Ecolines" pasažieru autobusa un kravas automašīnas sadursme.

gallery icon

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Bikstiem, no Blīdenes līdz Skrundai un no Kalvenes līdz Liepājai, pa Liepājas - Rucavas ceļu, pa Ventspils, Daugavpils un Kokneses šosejām visā to garumā, pa ceļiem Jēkabpils - Rēzekne - Terehova un Grebņeva - Rēzekne - Daugavpils, kā arī pa Rēzeknes apvedceļu.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijas teritorijā.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 158 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.