foto: Zane Bitere/LETA
Aizkrauklieši izmisumā par neloģisko sabiedriskā transporta grafiku
Līdz ar jaunā vilcienu saraksta stāšanos spēkā neapskaužamā stāvoklī nokļuvuši aizkrauklieši, kuriem neloģiskā sabiedriskā transporta „saskaņotā saraksta” dēļ nu pāris kilometru dēļ ceļā nākas pavadīt pat vairāk nekā stundu vairāk (attēlā – Aizkraukles autoosta).
Novadu ziņas
2023. gada 12. decembris, 05:31

Aizkrauklieši izmisumā par neloģisko sabiedriskā transporta grafiku

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Līdz ar jaunā vilcienu saraksta ieviešanu aizkraukliešiem radusies problēma no pilsētas centra nokļūt līdz dzelzceļa stacijai. Līdz šim pilsētas autobusu sarakstu pieskaņoja vilcienu kursēšanas grafikam, bet nu aizkraukliešiem nākas bezjēdzīgi brīžiem pat vairāk nekā pusstundu nīkt vilciena stacijā, lai piemērotos nejēdzīgi kursējošā autobusa sarakstam.

Aizkraukles pilsētas centrs no dzelzceļa stacijas atrodas apmēram piecu kilometru attālumā un pasažieriem līdz šim bija visnotaļ ērti šo ceļu mērot ar pilsētas maršruta autobusu, kurš līdzko tika mainīts vilcienu kursēšanas laiks tika pakārots dzelzceļam. Tikai ne šoreiz...

Par to var pārliecināties pārlūkojot kustību sarakstus. Piemēram, vilciens uz Rīgu atiet pulksten 11:23, bet pilsētas autobuss dzelzceļa stacijā pienāk pulksten 11:25, tāpat arī citos laikos – vilciens atiet pulksten 14:05, bet autobuss pienāk pulksten 14:10. Līdz ar to šādi autobusu reisi drīzāk ir domāti tam, lai pārvadātu tukšu gaisu.

Aizkraukliete Inese Jauns.lv pauda savu sašutumu: „Vēlējos pažēloties par Autotransporta direkcijas darbu. 10. decembrī stājies spēkā jaunais vilcienu saraksts, bet autobusu saraksts no un uz Aizkraukles dzelzceļa staciju vēl nemaz nav izveidots. Tātad, nākamajā nedēļā cilvēki netiks uz darbu un būs nosaluši, gaidot autobusu. Kāds vispār par to taisās uzņemties atbildību? Varbūt kāds varētu paskaidrot, kāpēc netiek nodrošināti autobusi?”

„Pasažieru vilciena” Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre Jauns.lv teica: „Vilcienu kustības grafiks tiek saskaņots ar pasūtītāju – valsts SIA „Autotransporta direkcija”, kura savukārt tālāk rūpējas par autobusu kursēšanas saraksta pieskaņošanu. 

Savukārt Autotransporta direkcijas preses pārstāve Sanita Heinsberga Jauns.lv pauda: „Šobrīd norit darbs pārvadātāja pusē, lai pēc iespējas ātrāk ieviestu izmaiņas pieskaņotā autobusu kustības sarakstā. Ņemot vērā īso laika posmu starp saskaņotajiem vilcienu kustības grafikiem no „Latvijas dzelzceļa” puses un to stāšanās spēkā datumu, pārvadātājs šobrīd veic visas iespējamās darbības (maršruta pārplānošana), lai nodrošinātu saskaņotu autobusu un vilcienu kursēšanu Aizkraukles stacijā pēc iespējas ātrāk. Par to stāšanās spēkā datumu informācija tiks publicēta, izmantojot plašsaziņas līdzekļus”.

Tātad vēl kādu laiku aizkraukliešiem būs jāsamierinās ar sabiedriskā transporta nedienām. Cerams, ne ilgi.