foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta
Apkopēju Liju redzētais vajās visu atlikušo mūžu: atklātas detaļas par traģisko negadījumu uz sliedēm Lielvārdē
Strādājošās aparatūras dēļ vīrietis vienkārši nav dzirdējis, ka tuvojas vilciens.
112
2023. gada 1. decembris, 15:06

Apkopēju Liju redzētais vajās visu atlikušo mūžu: atklātas detaļas par traģisko negadījumu uz sliedēm Lielvārdē

Jauns.lv

Vakar no rīta Lielvārdē gājis bojā "Latvijas dzelzceļa" darbinieks, kurš darba pienākumu pildīšanas brīdī atradies uz sliedēm. Neskatoties uz skaņas signālu un bremzēšanu, vīrietis nav paspējis izvairīties no smagā transportlīdzekļa, ziņo raidījums "Degpunktā".

Apkopējai Lijai šī bija ierasta darba diena Lielvārdes dzelzceļa stacijā, līdz brīdim, kad sieviete kļuva par liecinieci negadījumam, kas viņu vajās visu atlikušo mūžu. Lija redzēja brīdi, kad dīzeļvilciens līdz nāvei notrieca dzelzceļa stacijas darbinieku.

"Kad ieraudzīju viņu notriecam, es vienkārši nosviedu to lupatu un skrēju iekšā. Pusstundu sēdēju, man trīcēja rokas un galva. Es tikai nervozēju, nespēju atgūties no šoka. Manās acīs, kad viņam uzbrauca dīzelis, viņu burtiski aizvilka... es nevarēšu šodien aizmigt, jo tas viss griežas manā galvā, un būtu daudz labāk, ja es to neredzētu. Kad jūs to redzat, tās ir šausmas," šokēta stāsta Lija.

Pēc Lijas teiktā, notikušais bijis negadījums. Darbinieki atbrīvoja ceļus no sniega un izmantotās aparatūras radītā trokšņa dēļ vienkārši nepamanīja vilciena tuvošanos.

"Es atvainojos par detaļām, bet man bija jāizpurina lupata un tieši tajā brīdī es pagriezos pret sliedēm. Tur bija puisis ar to "putekļu sūcēju". Šī tehnika trokšņo un dabiski, ka viņš nevarēja dzirdēt. Kad lielā ātrumā tuvojās dīzeļvilciens, tad, kā jums paskaidrot, tas skaļi signalizēja, lai viņi paiet malā. Bet tas otrs vienkārši stāvēja, viņš varētu kaut ko darīt, atgrūst, vai kaut ko tādu, bet viņš vienkārši stāvēja un neko nedarīja," turpina Lija.

Dīzeļvilciens brauca no Daugavpils virzienā uz Rīgu. Negadījuma brīdī vagonos sēdēja vairāki desmiti pasažieru. Mašīnists ieraudzījis cilvēku un uzreiz sācis ārkārtas bremzēšanu, tomēr vilciena apstāšanās ceļš ir pārāk garš, lai strauji reaģētu uz šķēršļiem. "Latvijas dzelzceļa" pārstāvji apstiprina, ka darbinieks gājis bojā pienākumu pildīšanas brīdī, taču apstākļi vēl nav skaidri.

"Pašlaik nav iespējams sniegt sīkāku informāciju šī traģiskā nelaimes gadījuma apstākļu detalizētai noskaidrošanai. Pašlaik notiek Valsts policijas izmeklēšana, kā arī iekšējā izmeklēšana. Mēs izsakām visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušā tuviniekiem un kolēģiem," informēja VAS "Latvijas dzelzceļš".

Brīdinām, ka sižetā ir nepatīkami kadri.