112
2023. gada 9. oktobris, 21:12

Policijas iecirknī Jēkabpilī šņorēs pakāries 31 gadu vecs vīrietis; likumsargus vaino klajā nolaidībā

Jauns.lv

Valsts policijas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas zonā (pastaigu laukumā) Jēkabpilī apavu šņorēs pakāries 31 gadu vecs vīrietis, šovakar vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sērojošie tuvinieki vaino likusargus klajā nolaidībā, jo, ieslogot vīrieti, neatņēma viņam šņores, kas ir obligāts pienākums, un neizsekoja viņa darbībām novērošanas kamerās.

31 gadu vecā Linarda attiecības ar sirdsdraudzeni Valēriju bija ļoti vētrainas un vardarbīgas. Pirms kāda laika vīrietim tika noteikts tuvošanās aizliegums sievietei.

Tas gan tika pārkāpts: nepaziņojot likumsargiem, pirms kāda laika Linards izmitināja Valēriju pie sevis, jo viņai nebija kur dzīvot, stāstīja vīrieša māte Daiga. 24. septembrī aizliegtajā kopdzīvē starp abiem izcēlās kārtējais konfilkts.

"Viens iesita otram, otrs pirmajam. Meitene arī nedaudz ar nazi iedūra viņam," sacīja Linarda māte Daiga. Konfliktu izšķīra Valsts policija (VP). Likumsargi abus aizturēja un nogādāja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Austrumzemgales iecirknī Jēkabpilī.

Pēc divām dienām VP aizturēšanas teritorijā Linards pakārās. Vēsts šokēja vīrieša māti.

"Viņš izdarīja pašnāvību, pakaroties savās apavu šņorēs, kas netika atņemtas. Viens izmeklētājs teica, ka pastaigu laukumā tas notika, cits teica, ka kamerā. Tas notika ap plkst. 16:00 pēcpusdienā, bet man paziņoja tikai nākamajā dienā – pulksten 10:00," saka mirušā vīrieša māte.

"Bez Tabu" sazinājās arī ar Valēriju, Linarda draudzeni, kuru arī ieslodzīja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Viņa pieļauj, ka vīrietis darīja sev galu neciešamu sāpju dēļ. Gan Valērija, gan vīrieša māte Daiga raidījumam stāstīja, ka Lindards sirga ar ļoti nopietnu kuņģa kaiti. Sāpes palīdzēja remdēt medikamenti, kuru līdzi iecirknī vīrietim nebija.

Par konkrēto iecirkni atbildīgā VP amatpersona Evita Galviņa norādīja, ka "šis ir ārkārtas gadījums, ikdienā tādas lietas nenotiek". Viņa informēja, ka vīrietis pašnāvību veicis aizturēšanas teritorijas pastaigu laukumā.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus un vētītu, vai likumsargi bijuši nolaidīgi, ierosināts krimālprocess, ko izmeklē Iekšējās drošības birojs. Tāpat VP uzsākta dienesta pārbaude.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.