112
2023. gada 11. septembris, 11:33

VIDEO: pakaļdzīšanās laikā Jēkabpils pusē no ceļa nobraucis Valsts policijas busiņš

Jauns.lv

Svētdien, 10. septembrī, sociālajos tīklos publicēts video ar avarējušu Valsts policijas busiņu. Likumsargi vēsta, ka incidents noticis pakaļdzīšanās laikā. Grāvī iebraukušas gan pārkāpēja, gan policijas automašīnas.

Aculiecinieka video redzams Valsts policijas busiņš, kas iebraucis grāvī.

Svētdien, 10.septembrī, neilgi pirms plkst.14 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpils novada Aknīstes pagastā kāds "Volvo" markas automašīnas vadītājs, iespējams, sēdies pie stūres alkoholisko dzērienu ietekmē.

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieka video redzams Valsts policijas busiņš, kas iebraucis grāvī.

Valsts policijas amatpersonas pamanīja minēto automašīnu un "Volvo" vadītājam lika to apturēt, bet šoferis nepakļāvās prasībām un uzsāka bēgšanu.

Policisti ar transportlīdzekli "Volkswagen" uzsāka pakaļdzīšanos. Pakaļdzīšanās laikā, braucot pa Arālītes ceļu, kas atrodas Aknīstes pagastā, grants ceļa seguma radīto putekļu dēļ tika apgrūtināta ceļa redzamība un ceļa līkumā gan "Volvo" spēkrats, gan Valsts policijas transportlīdzeklis nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Ceļu satiksmes negadījumā fiziski cieta "Volvo" pasažieris, kurš tika nogādāts medicīnas iestādē, savukārt spēkrata vadītājs pameta notikuma vietu.

Valsts policijas amatpersonas negadījumā nav cietušas. Par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process un Valsts policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietušas desmit personas, vēsta Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 79 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas desmit personas.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 318 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 172 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un 13 kriminālprocesi.