foto: ekrānuzņēmums no video
"Jaunlatvijas" veidotājs Ernests Rieksts ar skandālu iekļuvis TV raidījumā par kontrabandu lidostās
Arī viņa apsūdzības par notikumiem Latvijā Jaunzēlandes TV raidījumā nākušas gaismā. Rieksts par to detalizēti izstāstījis taču pretī saņēmis atzinumu, ka Jaunzēlandē viņš ielaists netiks.
Sabiedrība
2023. gada 21. augusts, 15:50

"Jaunlatvijas" veidotājs Ernests Rieksts ar skandālu iekļuvis TV raidījumā par kontrabandu lidostās

Jauns.lv

Interesants pavērsiens Latvijā skandalozā hosteļu biznesmeņa Ernesta Rieksta dzīvē - viņš iekļuvis skandālā Jaunzēlandes lidostā, pie viena tiekot nofilmēts raidījumā par ārzemniekiem, kuri šajā valstī cenšas ievest visu un kaut ko.

"Tie ir zēni un meitenes zilās formās, kas gādā par mūsu robežu drošību. Jaunzēlandes aizsargāšana pret slimību un noziedzības ievešanu ir nepārtraukts karš. Tu neticēsi dažām lietām, ko viņi atrod - vai kur viņi tās atrod," šādi internetā tiek aprakstīts Jaunzēlandes TV raidījums  "Robežpatruļa" ("Border Patrol").

Raidījumā nu atrādījies arī ceļotājs no Latvijas - Ernests Rieksts. Tas pats, kurš apņēmies dibināt jaunu valsti jau esošajā valstī - Fidži. Tas pats, pret kuru Latvijā nu sākas tiesa saistībā ar traģiskiem ugunsgrēkiem šaubīgajos hosteļos Rīgas centrā.

Pašvaldības policija izvērš reidus Rīgas šaubīgajos hosteļos

Vakardien, 29. aprīlī pulksten 16.00 Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopā ar Rīgas pilsētas būvvaldes speciālistiem (RPB) sarīkoja reidus vairākos tā ...

gallery icon

"Man vienalga, varat mani neielaist!"

"Viesis no Latvijas kļūst itin rupjš," raidījuma sižetu piesaka teicējs.

Tālāk jau redzams Rieksts, kurš šortos un t-kreklā rupji lamājas un sauc viņam uzdotos jautājumus par stulbiem.

"Man vienalga, varat mani neielaist!" vēl, demonstratīvi sēžot, pasaka skandalozais uzņēmējs.

Sižetā top skaidrs, ka attiecīgajām amatpersonām nav paticis tas, ka Rieksts nav varējis demonstrēt līdzekļus, kuri ļautu viņam legāli uzturēties Jaunzēlandē. Neesot arī nopirktas biļetes uz Fidži, kur viņš arī plānojis doties.

Arī viņa apsūdzības par notikumiem Latvijā nākušas gaismā. Rieksts par to detalizēti izstāstījis taču pretī saņēmis atzinumu, ka Jaunzēlandē viņš ielaists netiks.

Postaža pēc ugunsgrēka nelikumīgajā hostelī Rīgā

gallery icon

Saprotot, ka nevarēs cauri šai valstij aizceļot uz vietu, kur pats grasās dibināt valsti, Rieksts tēlojis prieku un paudis gandarījumu, ka netiks "nedraudzīgajā Jaunzēlandē".

Par sižetu Rieksts padižojies arī savā "Telegram" vietnē, kurā tiek apcilāta "Jaunlatvijas" tēma.

Tur viņš arī stāsta, ka nav vēlējies kameru priekšā atklāt, kur viņam ir līdzekļi, lai paliktu Jaunzēlandē un nopirktu biļetes uz Fidži.

Tā rezultātā no dažādām ar ugunsgrēku tieši saistītām traumām - ķermeņa un elpceļu termiskiem apdegumiem, saindēšanos ar tvana gāzi un degšanas produktiem - iestājās astoņu cilvēku nāve un vēl viena persona no gūtajiem miesas bojājumiem mira medicīnas iestādē.