foto: Publicitātes foto
"Andrejostas kvartāls" aicina izbaudīt cirka atmosfēru
Kultūra
2023. gada 10. augusts, 11:03

"Andrejostas kvartāls" aicina izbaudīt cirka atmosfēru

Jauns.lv

Šīs nedēļas izskaņā 11.augustā, piektdien, Andrejostas Kvartāls (AOK) rīko par tradīciju kļuvušo ikgadējo cirka festivālu “AOK CIRCUS”. Pasākums notiks jau trešo gadu pēc kārtas, aicinot apmeklētājus nolikt malā ikdienas rūpes un izjust brīnumu pilnu cirka atmosfēru ar tai raksturīgajiem pārsteigumiem deju mūzikas pavadībā.

AOK būs sastopami dažādu žanru cirka mākslinieki - klauni, ugunsrijēji, žonglētāji un arī ķirzakcilvēks -, kā arī apmeklētājus priecēs īpaši šajā vakarā uzstādītais karuselis.

foto: Publicitātes foto

Pasākums top sadarbībā ar iluzionisma teātri “Mystero”, ko izveidojuši Dace un Enriko Pecolli. Iluzionistu duets sola sagādāt dažādus pārsteigumus vakara garumā.

foto: Publicitātes foto

Dace Pecolli, iluzioniste: “Mēs zinām, ka cilvēkiem patīk brīnumi un joki jebkurā vecumā, tāpēc mēs piedāvājam uz mirkli aizmirst rūpes un ienirt pasaulē, kas mazliet atgādina Alises piedzīvojumus brīnumzemē vai atrašanos cirka arēnā.

foto: Publicitātes foto

Ikvienam vajag atstāt savā dzīvē vietu brīnumam un ļauties pārsteigumiem. Aizvadīto gadu pieredze liecina, ka cirkus ienākšana pilsētvidē un ballītē rada ļoti interesantu simbiozi. Un pat tiem, kas nenojauta, ka nāk uz “AOK CIRCUS”, sastopot iluzionistus, sejās atplaukst smaidi.”

foto: Publicitātes foto

AOK augusta nedēļas nogalēs gaidāmi 4 dažādi pasākumi, kopumā pulcējot vēl ap 100 dažādu žanru mūziķiem, tostarp dīdžejus no Vācijas, Nīderlandes, Spānijas, Šveices, Itālijas u.c.

foto: Publicitātes foto

Vita Zeltzaķe, Andrejostas Kvartāla attīstītāja “Vasara ir koncertu, festivālu un atpūtas laiks. Taču cilvēkiem svarīga ne vien laba mūzika, bet arī vietas atmosfēra, īpašs neaizmirstams piedzīvojums un notikumi, kuri veido atmiņas. Tāpēc mēs Andrejostas Kvartālā katru augusta nedēļas nogali rīkosim tematiskos pasākumus gan dažādas mūzikas, gan atšķirīgu aktivitāšu cienītājiem. 11.augusta “AOK CIRCUS” ir viens no spilgtākajiem un gaidītākajiem pasākumiem, jo apvieno gan ballītes sajūtu, gan maģisku atmosfēru, ko cilvēki labprāt iemūžina fotogrāfijās.”

foto: Publicitātes foto

Vakara galvenie mākslinieki ir repa duets “Olas”, kas izpildīs savus populārākos skaņdarbus. Savukārt par kopējo vakara muzikālo atmosfēru rūpēsies AOK pastāvīgie rezidenti – NF3, Makree, Hey Whos That Kid, Magnuss Eriņš un Levan.

Pasākuma apmeklētāji aicināti iejusties cirka atmosfērā, izvēloties spilgtas vai spīdīgas krāsas apģērbu, kā arī veidot īpašu grimu.

Pasākums sāksies jau plkst. 19:00. Ieeja AOK bez maksas.