foto: Publicitātes foto
Darbam vasarā “Maxima Latvija” nodrošina teju 400 darba vietas jauniešiem
Sabiedrība
2023. gada 7. jūnijs, 11:15

Darbam vasarā “Maxima Latvija” nodrošina teju 400 darba vietas jauniešiem

Jauns.lv

Šovasar “Maxima Latvija” jauniešiem vasaras brīvlaikā nodrošina darbu “Maxima” veikalos 24 Latvijas pilsētās. “Maxima” veikalos no jūnija līdz augustam tiek piedāvātas 394 darba vietas jauniešiem ar iespēju iegūt specifiskas zināšanas un apgūt praktiskas iemaņas mazumtirdzniecībā, strādājot ar nozares vadošajiem speciālistiem.

 

“Jau 12. gadu pēc kārtas “Maxima Latvija” kā lielākais darba devējs valstī sniedz iespēju jauniešiem vasaras brīvlaikā gūt pirmo pieredzi darba tirgū, piedāvājot darba vietas “Maxima” veikalos visā Latvijā. Darbs vasaras brīvlaikā ir lieliska iespēja praksē pārbaudīt skolā iegūtās prasmes, attīstīt savu potenciālu, kā arī papildināt tās zināšanas un iemaņas, kas ir svarīgas, uzsākot profesionālās gaitas. Gadu laikā esam novērojuši patiesu jauniešu interesi gan reģionos, gan galvaspilsētā izmēģināt darbu mazumtirdzniecībā. Priecē arī tas, ka liela daļa šo iespēju izmanto vairākus gadus pēc kārtas. Arī šogad savā profesionāļu komandā uzņemsim strādāt gribošus jauniešus, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs un ir vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot). Vasaras darbs “Maxima” komandā paver reālu darba pieredzi mazumtirdzniecībā, strādājot apmaksātā praksē, pateicoties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) izstrādātai programmai tieši jauniešiem vasaras laikā. Lielākais pieprasījums ir tieši galvaspilsētā, taču arī reģioni izrāda pastiprinātu interesi. Jau šobrīd gandrīz visas vasaras darba vietas ir aizpildītas, taču interesenti ir laipni aicināti sazināties ar mums un noskaidrot, kur kāda vakance vēl ir pieejama,” stāsta Inga Šeninga, “Maxima Latvija” personāla vadības direktore.

“Ir ļoti svarīgi savlaicīgi, jau skolas gados, sagatavot jauniešus turpmākai profesionālajai dzīvei, palīdzēt viņiem iegūt praktisku priekšstatu par darba tirgu, darba tiesiskajām attiecībām, darba vidi un profesijām, lai viņi varētu jau zinošāk un mērķtiecīgāk plānot savu profesionālo karjeru nākotnē. NVA vasaras nodarbinātības pasākums ir sava veida darba skola, kas skolēniem sniedz ļoti svarīgas praktiska darba zināšanas. Šovasar, sadarbojoties ar darba devējiem, vasaras nodarbinātības pasākumā plānojam iesaistīt kopumā vairāk nekā 10 tūkstošus skolēnu, un uzņēmums “Maxima Latvija” pēc skolēniem piedāvāto darba vietu skaita šogad ieņem trešo pozīciju lielāko pasākuma īstenotāju vidū,” stāsta Nodarbinātības valsts aģentūras Nodarbinātības pasākumu departamenta direktora vietniece, Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Vineta Leončika.

Strādājot kādā no “Maxima” veikaliem visā Latvijā, jauniešiem būs iespēja apgūt mazumtirdzniecības nozares darbības pamatprincipus, iepazīt veikala ikdienas procesus, attīstīt saskarsmes un komunikācijas prasmes, uzlabot spējas pielāgoties mainīgām situācijām, strādāt ar modernām tehnoloģijām, kā arī gūt praktiskas iemaņas, veicot preču izvietotāja pienākumus.

Darba vietas jauniešiem vasaras mēnešos tiks nodrošinātas “Maxima” veikalos Ādažos, Cēsīs, Ikšķilē, Jelgavā, Jūrmalā, Kauguros, Koknesē, Kuldīgā, Ķekavā, Lielvārdē, Liepājā, Līvānos, Mārupē, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Rojā, Salacgrīvā, Salaspilī, Siguldā, Smiltenē, Tukumā, Ventspilī.