foto: Evija Trifanova/LETA
Skolēni var nesacerēties — 29. maijā plānotie centralizētie eksāmeni notiks
Sabiedrība
2023. gada 28. maijs, 22:26

Skolēni var nesacerēties — 29. maijā plānotie centralizētie eksāmeni notiks

Jauns.lv

Šovakar medijos un publiskajā telpā izskanējušas dažādas versijas par to, ka pirmdiena, 29. maijs, Latvijā varētu tikt pasludināta par oficiālu brīvdienu. Ņemot vērā izskanējušo informāciju, kā arī, lai mazinātu neziņu skolotāju un skolēnu vidū,Valsts izglītības satura centrs paziņo, ka rīt plānoto pārbaudījumu norise notiks atbilstoši eksāmenu grafikam.

"Aiz katras lielās uzvaras ir arī tās mazās, kas ved tālāk uz jaunām iespējām, tāpēc turēsim īkšķus par katru no vairāk nekā 20 000 skolēnu, kuriem, Latvijas hokeja izlases panākumu iedvesmotiem, būs iespēja parādīt savu sniegumu noslēguma pārbaudījumos," teikts paziņojumā.

29. maijā plānota divu eksāmenu norise:

9. klases centralizētais eksāmens latviešu valodā, tajā plānota 20 000 skolēnu dalība
augstākā līmeņa eksāmens dizainā un tehnoloģijās, kurā piedalīsies gandrīz 700 skolēni
Šis ir pirmais mācību gads, kad visi skolēni gan pamata, gan vidējās izglītības posmā kārto eksāmenus atbilstoši jaunajam mācību saturam un pirmo reizi šajā mācību gadā noslēguma pārbaudījumi 9. klases skolēniem tiks vērtēti centralizēti.

Eksāmenu sertifikāti visiem skolēniem šajā mācību gadā pirmo reizi būs pieejami elektroniskā formātā. Sertifikāti par pamatizglītību – 21. jūnijā. Tiem skolēniem, kuri pārbaudījumus kārtos papildtermiņā, sertifikāti būs pieejami 30. jūnijā.

FOTO: izcilākā diena Latvijas hokeja vēsturē — izcīnītas bronzas medaļas pasaules čempionātā, 2023. gada 28. maijs

Spēlē par bronzas medaļām Latvija papildlaikā pieveic vareno ASV, 2023. gada 28. maijs

gallery icon
24

Vienlaikus Kariņš ierakstā "Twitter" skaidro, ka par oficiālu brīvdienu var lemt tikai Saeima. Reizē politiķis aicina darba devējus gan publiskā, gan privātā sektorā būt elastīgiem un ļaut "vislabākajiem līdzjutējiem pasaulē sumināt mūsu varoņus". Premjers arī atgādina, ka daļai skolēnu pirmdien ir eksāmeni, kuros Kariņš skolu audzēkņiem "vēl sekmes".