112
2023. gada 17. maijs, 12:05

Meitene līdz smilšu kastei nemaz neesot tikusi. Policijai vairākas versijas par septiņgadīgās Justīnes pazušanu

Jauns.lv

Kopš septiņgadīgās Justīnes pazušanas ir pagājusi vairāk nekā nedēļa. Satiksme uz Rogovkas ciematu samazinājusies, gaisā vairs nelido robežsardzes helikopteri,  taču tas nenozīmē, ka meklēšana ir pārtraukta, ziņo TV3 raidījums “Degpunktā”. 

Meitenītes tēvs Vladimirs raidījumam atklāj, ka nekādu jaunumu par iespējamo meitas atrašanās vietu neesot. Zina teikt vien to, ka policija turpina darbu, esot iesaistījies arī Interpols, pārbaudot dažādas notikušā versijas. 

Vladimirs nenoliedz, ka ar Justīnes bioloģisko māti saziņa neesot izdevusies, jo sieviete viņam neceļot klausuli. Justīnes tēvs, izmisuma vadīts, ir apzinājis arī visus pārējos ģimenes radiniekus un draugus. Uzrunāti arī vietējie strādnieki un kurjeri. 

Meitenes mazākais brālis nemaz vēl nezinot, ka māsiņa ir pazudusi. Šobrīd ģimenes jaunākajai atvasei ir piesaistīts bērnu psihologs notikuma pastāstīšanai. Arī citi Rogovkas iedzīvotāji jūt līdzi un seko notikumu attīstībai.

Pirms pazušanas Justīne esot izgājusi mājas sētā parotaļāties smilšu kastē, tomēr līdz tai viņa nemaz neesot tikusi.

Justīnes tētis Vladimirs stāsta, ka kriminālisti pārbaudīja smilšu kasti un atklāja, ka meitenes tajā nemaz nebija.

Valsts policijai šobrīd ir dažādas versijas par to, kur pazudusi mazā meitene.

Jauns.lv jau ziņoja, ka kopš piektdienas, 5. maija, vakara turpinās mazās Justīnes Reinikovas meklēšana, taču joprojām bez rezultāta. 

Meitene no savām mājām Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā izgāja 5. maija vakarā un kopš tā laika nav atrasta.
Kā informē policija, izmantojot tehnisko aprīkojumu un cikvēkresursus, Justīnes meklēšanas darbi norisinājās visu nakti, taču bez panākumiem. Kopš meitenes pazušanas Valsts policija sadarbībā ar citiem dienestiem un organizācijām ir vairākkārt pārmeklējusi apkārtni, kā arī tajā esošās akas un ūdenstilpes.

Valsts policija pārbauda vairākas pazušanas versijas, taču pamatversija joprojām ir, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.