foto: Gatis Dieziņš
Mūrniece atstādinājusi divas ar skandalozo armijas pārtikas iepirkumu saistītās amatpersonas
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece
Politika
2023. gada 17. marts, 17:41

Mūrniece atstādinājusi divas ar skandalozo armijas pārtikas iepirkumu saistītās amatpersonas

Jauns.lv

Pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas (AM) veiktās pirmās dienesta pārbaudes rezultātiem, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece izdevusi rīkojumu no amata pienākumu pildīšanas uz laiku atstādināt divas amatpersonas, kas saistītas ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) veikto iepirkumu “Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām”, portālu Jauns.lv informē AM.

Vienlaikus pret abām uz laiku atstādinātajām amatpersonām ir uzsākta disciplinārā izmeklēšana.

AM norāda, ka, respektējot tiesībsargājošo iestāžu lūgumu, pašlaik detalizētāku informāciju par atstādinātajām amatpersonām, to amatiem un dienesta izmeklēšanas gaitu nesniegs. 

Pusdienlaiks Ādažu militārajā bāzē

No padomju laikiem daļā sabiedrības varētu būt nostiprinājies uzskats, ka dienējošs karavīrs ēd ļoti pieticīgi. Taču Ādažu militārās bāzes apjomīgā ...

gallery icon

Jau ziņots, ka, reaģējot uz izskanējušo informāciju masu plašsaziņas līdzekļos, Mūrniece uzdevusi veikt pārbaudi par VALIC veiktā iepirkuma “Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām” rezultātu atbilstību iepirkuma mērķim, kā arī citus šī iepirkuma tiesiskos aspektus. Šobrīd notiek dienesta pārbaude, lai vērtētu pārējo ar šo iepirkumu saistīto amatpersonu atbildību.

Tikmēr publiski jau kļuvis zināms, ka komisijas darbā bijis iesaistīts iepriekšējā aizsardzības ministra Arta Pabrika (LA) juridiskais padomnieks Valdis Verners. Verners aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka, ņemot vērā iepirkuma sarežģītību un tā ilgo gaitu bez būtiska progresa, viņš aicināts iesaistīties šī iepirkuma komisijas darbā no AM puses. Verners piekritis, "ņemot vērā izglītību, 16 gadu pieredzi valsts pārvaldē un privātajā sektorā, kā arī gūto pieredzi kā padomes loceklim pretkorupcijas organizācijā "Sabiedrība par atklātību Delna"".

Savukārt iepirkuma komisiju vadījis pašreizējās aizsardzības ministres Ināras Mūrnieces pārstāvētās Nacionālās apvienības (NA) biedrs Ezeriņš, kurš no partijas saraksta iepriekš kandidējis Rīgas domes vēlēšanās un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Ezeriņa tēvs ir savulaik publiskajā telpā par "tēvzemiešu" "pelēko kardinālu" dēvētais uzņēmējs Normunds Lakučs, kurš savulaik pārstāvēja apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK intereses Privatizācijas aģentūrā un dažādu valsts uzņēmumu padomēs.

Rojā reģistrētais uzņēmums SIA "Zītari LZ", kas ieguva 220 miljonus eiro vērto līgumu par pārtikas piegādi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām, komentāru par radušos situāciju ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudēm un citiem iespējamiem pārkāpumiem nesniedza.