foto: Juris Rozenbergs
Gada labākā aktrise Marija Luīze Meļķe atsakās no "Lielā Kristapa" balvas
Aktrise un dzejniece Marija Luīze Meļķe.
Kultūra
2023. gada 27. februāris, 07:40

Gada labākā aktrise Marija Luīze Meļķe atsakās no "Lielā Kristapa" balvas

Jauns.lv

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā svētdienas vakarā labākās aktrises tituls piešķirts Marijai Luīzei Meļķei par galveno lomu filmā "Neona pavasaris". Aktrise un dzejniece no prestižās godalgas atteicās, tādējādi protestējot pret Dzīvesbiedru likuma nepieņemšanu, ziņo Lsm.lv.

Kā vēsta Lsm.lv,  aktrise pateicības runā uzsvēra, ka nacionālā kino balva ir valsts līmeņa apbalvojums, kas tiek rīkots ar Kultūras ministrijas atbalstu, tādēļ lūdza savu "Lielā Kristapa" statueti nogādāt ministram Naurim Puntulim (NA).

Filma "Neona pavasaris" ir aktrises pirmā kino pieredze. Viņas atveidotā varone Laine ir studente, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur viņa iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija

Svētdienas, 26. februāra, vakarā aizvadīta nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija.

gallery icon

"Neona pavasarim" piešķirts arī "Lielais Kristaps" par skaņu režiju un to saņēmis Aleksandrs Vaicahovskis.

Matīsa Kažas jauniešu drāmas "Neona pavasaris" pirmizrāde "Splendid Palace"

gallery icon

Jau ziņots, ka svētdienas, 26. februāra, vakarā aizvadīta nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija. Visvairāk balvu šogad saņēma Viestura Kairiša filma "Janvāris", savukārt par mūža ieguldījumu filmu mākslā godināja kinodramaturgu Alvi Lapiņu.