Daudzstāvu ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā izveidojušās plaisas; evakuēti cilvēki
Ekrānuzņēmums no "Facebook" video
112
2023. gada 18. februāris, 19:42

Daudzstāvu ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā izveidojušās plaisas; evakuēti cilvēki

Jauns.lv/LETA

Sestdienas vakarā Rīgā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu ēku Krišjāņa Valdemārā ielā, jo tajā izveidojušās plaisas, informē VUGD.

VUGD informē, ka plkst.18.52 glābēji saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu ēkā ir izveidojušās plaisas. 

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkā ir izveidojušās redzamas plaisas un sāka cilvēku evakuāciju. Šobrīd notikuma vietā sadarbībā ar pašvaldības policiju tiek nodrošināts autobuss evakuēto cilvēku izmitināšanai. 

VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" pastāstīja, ka no divām blakus esošajām ēkām K. Valdemāra ielā 117 un 119 evaukēti 33 cilvēki, suns un divi kaķi.

Informācija par ēkas stāvokli nodota Rīgas pilsētas būvvaldei. Notikuma vietā strādā 23 glābēji.

Rīgas domē informē, ka ekai atslēgta gāzes padeve. "Objektu devusies pārbaudīt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta būvinspektore. Šajā gadījumā būs nepieciešams arī sertificēta būvspeciālista  tehniskās apsekošanas atzinums. Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, ēku, kurā radušies bojājumi, apsaimnieko dzīvokļu īpašnieku biedrība," norāda pašvaldībā.

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" informē, ka šobrīd ir slēgta visu veidu satiksme Valdemāra ielā 117.

Izmainīts maršruts 3. trolejbusam un 11. autobusam. Ārpilsētas virzienā transports brauc pa Valdemara ielu, Sporta ielu, Skanstes ielu, Zirņu ielu un tālāk pa maršrutu. Tiek izlaistas pieturvietas A. Briāna iela, Alojas iela, Ēveles iela. Centra virzienā transports brauc pa Zirņu ielu, Skanstes ielu, Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu un K. Valdemāra ielu. Tiek izlaistas pieturvietas Ēveles iela, Palīdzības iela, Bruņinieku iela.

Rīgas domes piedāvātā palīdzība iedzīvotājiem

Tikmēr Rīgas dome informē, ka evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības pašvaldībā saņemt krīzes pabalstu – līdz 500 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1000 eiro ģimenei. Iedzīvotāji var vērsties ar iesniegumu krīzes pabalsta saņemšanai Rīgas Sociālajā dienestā, sazinoties pa tālruni 67105048.

Tāpat iedzīvotāji aicināti vērsties Sociālajā dienestā, ja nepieciešama kāda cita palīdzība, piemēram, apģērbs, pārtikas pakas, dokumentu atjaunošana, vai vēl kāds cits sociālais atbalsts. Plašāka informācija par sociālās palīdzības iespējām pieejama pa tālruni 80005055.

Savukāt iedzīvotājiem, kam nepieciešama pagaidu dzīvojamā telpa, šobrīd tiek piedāvāta istaba pašvaldības viesnīcā (līdz 5 dienām). Par izmitināšanas iespējām viesnīcā Rīgas dome aicina sazināties ar pašvaldības policiju pa tālruni 110.